Starity

Ismét Európába látogat az Avenged Sevenfold

2016. augusztus 17. 16:04   |   Szerző: rammievengeance

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 1999-ben megalakult kaliforniai zenekar, az Avenged Sevenfold hosszú kihagyás után ismét turnéra indul – ezúttal Európába is ellátogatva.

hirdetés
Ismét Európába látogat az Avenged Sevenfold

A bandával számos dolog történt az utóbbi években. Amellett, hogy 2013-ban megjelent a Hail to the King névre keresztelt albumuk – ami számos rajongónál kicsapta a biztosítékot a 80-as évek rockbandáit idéző hangzása miatt –, még ebben az évben elkészült a telefonos játékuk, melyet maga a lemez inspirált. Ezután, 2014-ben újra kiadták a Waking The Fallen albumot, s a Hail to the King aranylemez minősítést szerzett.

A hidegzuhany pedig ezután jött: 2015 júliusában a zenekar weboldálán olvashattuk a hírt, miszerint Arin Ilejay, az akkori dobos kilép. Nem sokkal ezután a banda Facebook-oldalán újabb poszt jelent meg kép formájában, s arról adott tájékoztatást, hogy a srácok gőzerővel dolgoznak a következő DVD-n, valamint sok újdonságot tartogatnak a rajongók számára.

Fotó: Facebook / Avenged Sevenfold

Pár hónappal a bejelentés után felröppent a hír, hogy a zenekar új dobossal folytatja tovább, aki nem más, mint Brooks Wackerman, a Bad Religion korábbi tagja. 2016 elején a külföldi sajtó már arról cikkezett, hogy az Avenged Sevenfold perben áll a Warner kiadóval, így biztosan nem kezdődik meg az új album felvétele idén februárban.

A banda szeretett volna megszabadulni a kiadótól, ám az pert indított ellenük, azzal érvelve, hogy a csapat tartozik nekik két új albummal, valamint egy DVD-vel is. Ennek ellenére a srácok töretlen lelkesedéssel készültek az új korong kiadására, Synyster Gates és Zacky Vengeance pedig új gitárkollekciót tudhat magáénak a Schecter jóvoltából.

Zacky Vengeance (balra) és Synyster Gates (jobbra) az új Schecter gitárjaikkal

Engem a jelenlegi időszak a korai éveinkre emlékeztet. És igen, vannak már kész, vagy majdnem kész dalaink is. Olyanok, amelyek bennünket is nagyon pörgetnek

– nyilatkozta Zacky a Hammer magazinak.

A nyilatkozatokból kiderült továbbá az is, hogy M. Shadows volt az, aki felhozta, hogy talán mégsem Arin a legmegfelelőbb dobos a Sevenfold számára, pár hónappal ezután pedig olyan hírek is napvilágot láttak, melyek arról árulkodtak, hogy az újdonsült apuka szintén perelné egykori zenekarát, ám ezt a srácok nem erősítették meg.

Ezt követően hosszabb ideig tartó csend lengte körbe a bandát és az új albumról sem jelentek meg friss információk, majd nyár elején a srácok ismételten weboldalukon tették közzé a hírt: a Disturbeddel karöltve uralmuk alá veszik Európát. A zenekar jelenleg amerikai körútját folytatja, majd január 10-én először Dublinban, utána pedig az Egyesült Királyság bizonyos részein lépnek fel, később pedig Németországba, Ausztriába, Franciaországba, Svédországba, Finnországba, végül Norvégiába is ellátogatnak.

A fellépéseket népszerűsítő plakát

A legtöbb fellpésre már elkeltek a jegyek, ám a hozzánk legközelebb eső bécsi fellépésre még vannak megvásárolható belépők. A zenekar a turné mellé még beígérte azt a bizonyos új albumot, amire már olyan régóta várnak a rajongók, s nagy valószínűséggel még ebben az évben piacra is dobják. Elmondásuk szerint azoknak, akiknek a Hail to the King csalódás volt, ez már biztosan tetszeni fog, és hatalmasat üt majd a kemény hangzás miatt, amivel a zenekar a kezdetekben berobbant a köztudatba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek