Starity

10 dolog, amit csak a balkezesek értenek

2016. szeptember 15. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha valamit nem a megszokott, átlagos módon csinálunk, az mindig feltűnő a többségnek – ilyen a balkezesség is. Bár a társadalom 10-12%-a balkezesnek születik, még mindig nem könnyű a dolguk, hiszen alapvetően egy jobbkezesekre „szakosodott” világban élünk.

hirdetés
10 dolog, amit csak a balkezesek értenek

Korábban már beszámoltunk róla, miért is érdekesek a balkezesek, most pedig annak jártunk utána, milyen árnyoldalai vannak, ha nem születtünk átlagosnak. Lássuk melyek ezek!

1. Ollók. Ugye, nem kell ecsetelnünk, mekkora kitolás az, amikor sürgősen ki- / körbe kellene vágnunk valamit, és egy jobbkezes olló akad a kezünkbe?

2. Spirál füzetek. A spirálok folyton útban vannak írás közben, kis híján kikezdik a kezünket, ami már tényleg csak hab a tortén azután, hogy szinte egyetlen sort sem tudunk leírni anélkül, hogy ne lenne csupa tinta a kezünk.

3. Egyszemélyes asztalok. Szerencsére újabban már viszonylag kevés helyen fordulnak elő, de ahol még igen, sokáig eltart, hogy találjunk magunknak egy rendes ülőhelyet, ahol valóban tudunk jegyzetelni.

4. Jobbkezesek mellett való étkezés. Csak egyetlen rosszabb dolog van annál, mint amikor egy jobbkezes mellett kell jegyzetelni, és folyton egymásba akadnak a kezeink: ha mellettük kell enni. Ez alapvetően már csak azért is rossz, mert úgy kell cserélgetni a helyeket, hogy mindenkinek kényelmes legyen, az meg már mindennek a teteje, hogy az evőeszközöket is állandóan át kell pakolni a másik oldalra.

5. Egerek. Ha épp informatika óránk van, ahol még asztali számítógépek vannak, elég idegesítő, hogy az egér mindig a rossz oldalon van, az óra fele pedig azzal telik el, hogy átköltöztjük a másik oldalra vagy megszokjuk ott, ahol van.

6. Rögzített tollak. A bankok és a gyógyszertárak sem kedveznek a balkezeseknek, pláne amikor aláírásra kerül a sor, és meglátjuk a jobb oldalra rögzített tollakat. Áucs.

7. Bankkártya. Ha már a bankoknál járunk, említés kell essen a bankkártyákról, és azokról a fránya lehúzókról a boltokban. Ez mondjuk többnyire akkor zavaró, ha mi vagyunk az eladók, a kedves vásárló pedig kártyával szeretne fizetni. 

8. Gitár. Ha zenerajongó vagy, és szívesen gitározol, akkor bizonyára te is ismered az érzést, amikor a legszívesebben egy rögtönzött koncertet csapnál egy házibuliban, de nem teheted, hiszen a gitárok is a jobb kezeseknek kedveznek, a balkezes változatok pedig még egyszer annyiba kerülnek.

9. Sportfelszerelések. Legyen szó baseballról, jégkorongról vagy golfról, valóságos hajtóvadászatot kell tartanunk, hogy találjunk egy-egy balkezes kesztyűt, ütőt, stb.

10. „Balkezes vagy?” Ha valakivel először találkozol, akkor minden bizonnyal fel fogja tenni neked ezt a kérdést és / vagy előad egy monológot arról, hogy neki is van / volt egy olyan ismerőse vagy rokona, aki szintén balkezes volt. Ettől már csak az idegesítőbb, amikor előveszi a szokásos sztereotípiákat, nem igaz?

via Huffington Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek