Starity

Fiatalkori élményeiről mesélt Johan Hegg

2016. november 08. 05:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrégiben adott interjút a Teamrocknak az Amon Amarth frontembere, amelyben fiatalkori élményeiről mesélt.

hirdetés
Fiatalkori élményeiről mesélt Johan Hegg

A viking metált játszó formáció énekese nemrégiben arról mesélt, hogy elképzelése szerint hogyan is kéne kinéznie egy ideális viking ünnepnek, hiszen ha valaki, akkor ő biztosan kielégítő válasszal tudja ellátni a kíváncsi természetű rajongókat. Ezúttal viszont fiatalkori élményeit osztotta meg a nagyvilággal, amely számos érdekességet tartalmaz. Mint kiderült az első kislemez, amit vásárolt Bruce Springsteen The River című kiadványa volt, így megtudhattuk azt is, hogy hatalmas rajongója az énekes munkásságának.

Valójában mindig is Springsteen-rajongó voltam. Nem minden, de azt hiszem, hogy a The River és a Born To Run című albumai a kedvenceim

– árulta el az énekes.

Az interjúból megtudhattuk továbbá azt is, hogy nagy álma volt eljutni a Metallica egyik koncertjére, ami az első lett volna a számára, de sajnos nem jött össze, mivel egyik barátjával és annak testvérével vágott volna neki az útnak, ám édesanyja nem engedte el, mivel Johann mindössze 13 éves volt. Mindazonáltal elmondása szerint ez volt az a fellépés 1986-ban, ami után Cliff Burton meghalt. Három évvel később dolgozni kezdett, így annyi zsebpénzt sikerült gyűjtenie, hogy még az évben eljuthatott Alice Copper egyik fellépésre, és ami végül az első koncert volt, amelyen rajongóként megjelent. Mindezek fényében arra is fény derült, hogy hogyan is kezdődött az Amon Amarth munkássága.

Egy ifjúsági klubban próbáltunk. Négy dalt játszottunk, azt hiszem, de már nem sok mindenre emlékszem. Azt hiszem épp 19 voltam. Nem voltunk túl jók. Valóban nem emlékszem, de  valamilyen oknál fogva nem erősek az emlékeim. 300 ember volt a szobában – az akkori ifjúsági klubok mutatják meg mindenhol Stockholmban, hogy az emberek utaznak a koncertekért

– mondta Johan.

Ráadásként arra is kitért, hogy hogyan zajlott le az Amon Amarth első turnéja, így megtudhattuk, hogy elsőként Németországban léptek fel, amely mindössze két állomásból állt, és három napig erősen ittas állapotban botorkáltak az országon belül. A nagy áttörést végül a nyári fesztiválszezon hozta meg számukra, így olyan zenekarok társaságában utaztak, mint a Deicide, a Six Feet Under, a Dew-Scented, a Brutal Truth és a Naglfar. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek