Starity

20 színész, aki majdnem szerepet kapott egy ikonikussá vált filmben – II. rész

2016. november 14. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk második részében ismét olyan sztárokat hoztunk el nektek, akik nemet mondtak gy szerepre, döntésüket pedig igencsak megbánták azóta.

hirdetés

Michelle Pfeiffer

Michelle volt az első, akinek felajánlották A bárányok hallgatnak főszerepét, ő azonban nemet mondott rá a történet erőszakos volta miatt, így a lehetőséget Jodie Foster kapta, alakítását pedig Oscar-díjjal jutalmazták.

Al Pacino

A színész nem kisebb franchise, mint a Star Wars részese lehetett volna, amennyiben igent mond Han Solo szerepére, de mivel ezt nem tette meg, Harrison Ford ugrott be helyette.

Sarah Michelle Gellar

A 90-es évek közepén eredetileg Sarah bújhatott volna a Spinédzserek főszereplőjének, Chernek a bőrébe, ő azonban úgy döntött, inkább a vámpírosdi vonzza [főszerepet játszott a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban – a szerk.], így helyette Alicia Silverstone kapott bizonyítási lehetőséget.

Leonardo DiCaprio

Leo élete legjobb döntését hozta, amikor úgy döntött, hogy nem vállalja a Boogie Night című dráma egyik főszerepét, ugyanis helyette a Titanicot forgatta inkább, előbbi filmben pedig Mark Wahlberg vette át megüresedett helyét.

Lindsay Lohan

A 2000-es évek végén már nem igazán kapkodtak a készítők a köztudottan balhés LiLóért, ám a Másnaposok fejesei mégis úgy döntöttek, neki adják Jade szerepét. A színésznő köszönte szépen, de nem élt vele, Heather Graham azonban annál inkább!

Michael Madsen

Ha a Ponyvaregény és Vincent Vega karaktere jut eszünkbe, John Travolta legendás alakítása jelenik meg lelki szemeink előtt, pedig eredetileg Madsent kérték fel a szerepre, aki csak azért mondott nemet, mert akkoriban túlságosan elfoglalt volt a Wyatt Earp forgatása miatt.

Will Smith

Will is izgalmas szerepet játszhatott volna, amennyiben igent mond a mátrixos Neóra, de végül elutasító választ közölt a készítőkkel, modván, hogy a történet nem lesz valami népszerű – lépésével pedig Keanu Reevesnek adta át a terepet.

Dana Delany

Valamennyien egyetértünk azzal, hogy Carrie Bradshaw neve mostanra egybeforrt Sarah Jessica Parkerével, hiszen a színésznő úgy alakította a karaktert, mintha csak neki írták volna, pedig a Szex és New York készítői Danát nézték ki a szerepre, ő azonban nem kért belőle.

John Travolta 

Elképzelni is nehéz valaki mást Tom Hanks helyett a Forest Gump főszerepében, pedig a készítők John Travoltának szánták a szerepet.

Brad Pitt

A 2000-es évek elején élte fénykorát Brad Pitt, így nem csoda, ha A Bourne-rejtély stábja neki szánta a filmsorozat főszerepét, de egy másik karakter életre keltésének kedvéért nemet mondott rá, így a lehetőség Matt Damonhöz vándorolt.

Molly Ringwald

Élete valószínűleg legnagyobb baklövését követte el a vörös hajú szépség, amikor úgy döntött, egy szerep kedvéért sem akar prosti lenni a Micsoda nőben. Julia Roberts ezzel szemben kapva kapott az alkalmon, alakítását pedig Golden Globe-díjjal és egy Oscar-jelöléssel jutalmazták.

Mel Gibson

Gibson 1989-ben hozott rossz döntést, amikor nem akart a denevérember, Batman bőrébe bújni. Nemleges válasza nyomán Michael Keaton kapta a bizonyítási lehetőséget, és minden addiginál nagyobb figyelem övezte ennek köszönhetően.

Julia Roberts

A színésznő a 2000-es évek végén döntött rosszul, amikor úgy határozott, nem kelti életre Leigh Anne Tuohyt A szív bajnokaiban, ezáltal pedig egy Oscar-díjtól esett el, amit helyette Sandra Bullock vihetett haza.

Tom Selleck 

Magnum életre keltője sem tévedhetetlen – ezt bizonyítja, hogy egy olyan ikonikus szerepet utasított el annak idején, mint Indiana Jones, amit döntése nyomán Harrison Ford kapott meg.

Emily Browning

Az ausztrál színésznőt tökéletesnek tartották az Alkonyat főszereplőjének, Bellának a szerepére, ám őt a legkisebb mértékben sem mozgatta meg a vámpírdráma, így nemet mondott. A lehetőség ezáltal Kristen Stewarthoz került, akinek nemcsak világhírnevet, hanem egy nagy szerelmet is hozott a széria.

Matt Damon

Matt annak idején a három Oscar-díjat is bezsebelt Avatart passzolta, amit azóta biztosan nagyon megbánt, ám Sam Worthington helyette is felejthetetlen alakítást nyújtott.

Kate Winslet

A Titanic sztárja a Szerelmes Shakespeare-ben nem látott fantáziát, pedig akár Oscar-díjat is nyerhetett volna, ahogyan azt az őt váltó Gwyneth Paltrow tette...

Ryan O'Neal

Ki tudná elképzelni A keresztapát Al Pacino nélkül? Ugye, ti sem? Pedig a készítők eredetileg Ryan O'Nealnek szánták Michael Corleone szerepét.

Bette Midler

Az 1992-ben mozikba került Apáca show című filmet Whoopi Goldberg tette emlékezetessé, pedig a producerek eredetileg nem őt, hanem Bette Midlert akarták szerződtetni, a színésznő azonban nemet mondott nekik.

Henry Winkler

A színésznek a Grease főszerepét ajánlották fel, amit nem fogadott el és azóta nem titkoltan bánja a döntését. John Travoltának azonban minden kétséget kizáróan jól jött a szerep – világszerte ismert lett általa.

Cikksorozatunk első részéért kattints ide!

via The Hollywood Gossip

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek