Starity

Egy kis nosztalgia: Ezek a dolgok és személyek 20 évesek idén

2017. január 31. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, mintha csak tegnap lett volna 1997 és egy szempillantás alatt eltelt volna két évtized... hogy mennyire így van ez, cikkünk bizonyítja, az alábbi dolgok és személyek ugyanis éppen húsz évesek!

hirdetés

1. Tamagotchi

Mindenkinek volt, mindenki imádta és ha egyszer elfelejtkeztél róla, vége is volt a bulinak. Húsz évvel ezelőtt a legnépszerűbb karácsonyi ajándék volt és hónapokig lefoglalta a gyerekeket.

2. Reszkessetek, betörők! 3.

A közkedvelt filmsorozat harmadik része 1997-ben került bemutatásra és bár igaz, hogy ebben az installációban már nem Macaulay Culkin alakította a főszereplőt, hanem Alex D. Linz, így is nagy sikere volt. A színész egyébként nemrég ünnepelte a 28. születésnapját.

3. Kylie Jenner

Szinte hihetetlen, de a csálé fogú, szeleburdi kislányként megismert tévésztár idén a második x-be lép majd, manapság pedig ő az egyik legnépszerűbb celeb a tinédzserek körében.

4. Elhunyt Notorious B.I.G.

Mintha csak tegnap történt volna, olyan élénken él az emlékeinkben a világhírű rapper, akit két hónappal 25. születésnapja előtt lőttek halálra Los Angelesben – pályája csúcsán tartott.

5. Sarah Michelle Gellarból Buffy lett

A szőke szépség nevét egy csapásra megismerte a világ, amikor először bújt Buffy, a vámpírók rémének bőrébe. A széria hét nagy sikerű évad után 2003-ban került le a képernyőről.

6. George Clooney volt a világ legszexibb férfija

Ahogy manapság is minden évben megválasztják az év legdögösebb férfi hírességét, úgy természetesen ez a 90-es években is hagyomány volt. 1997-ben pedig épp Clooney-ra esett a választás.

7. Megjelent az első Harry Potter-regény

Igaz, hogy hazánkbn két évet kellett várnunk arra, hogy magyar nyelven olvashassuk a varázslótanonc történetét, de az első regényt 1997-ben adták ki az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

8. Mozikba került a Titanic

A mai napig a Titanic a valaha volt egyik legtöbb bevételt hozó film, melyet 1997-ben mutattak be a mozik és egy csapásra meghozta a világhírnevet a főszereplő, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet számára, akik azóta is baráti viszonyt ápolnak egymással.

9. A Backstreet Boys Amerikában is történelmet írt

Ugyan az Egyesült Királyságban már megalakulásuk (1993) óta ismertek voltak, Amerikában csak 1997-től érdeklődtek irántuk, ugyanis ekkor dobták piacra első kislmezüket ott, a többi pedig már történelem...

10. A legnézettebb gyerekfilm a Herkules volt

A Disney egyszerűen sosem lő mellé, és ez különösen igaz volt az 1990-es években, amikor bár nem túl sok filmet dobtak piacra éves szinten, de amit igen, az hihetetlenül ütős volt – mint amilyen a Herkules is. A film sikerének titka egyébként valószínűleg az erkölcsi tanulságon túl a többnyire valós történelmi háttérben is áll.

11. Képernyőre került a South Park

Szinte hihetetlen, de a mai napig nagy sikernek örvendő South Park is 20 éves lesz idén! A széria jelenleg a 21. évadnál tart és további két új évadra berendelte a folytatást a műsort sugárzó Comedy Central.

12. Barbie Girl

A jelenleg is aktív dán-norvég csapat, az Aqua húsz évvel ezelőtt mutatta be legnépszerűbb slágerét, az év egyik legismertebb nótáját, a Barbie Girlt, amiből azóta nem csak számtalan feldolgozás, de paródia is született az évek során.

13. Bella Thorne

Az újabban elsősorban botrányaiból élő vörös hajú szépség Kylie Jennerhez hasonlóan idén lesz 20 éves és hamarosan bemutatásra kerül a főszereplésével készült drámasorozat, a Famous In Love a Freeformon.

14. Az elveszett világ: Jurassic Park

1997 májusában mutatták be a tengerentúlon a Jurassic Park harmadik részét, hozzánk azonban csak szeptemberben jutott el. Igaz, nem ez lett a széria legkedveltebb része, de így is sokan voltak rá kíváncsiak.

15. Chloë Moretz

A sznésznő hamarosan a második x-be lép és már csak egy év fogja elválasztani attól, hogy hazájában nagykorúvá váljon.

16. Anasztázia

Sokan – tévesen – azt hiszik, az Anasztáziában szintén egy Disney-sikerfilmet köszönthetünk, pedig valójában a 20th Century Fox hozta el nekünk ezt a csodálatos, igaz történeten nyugvó mesét, amiből rövidesen élőszereplős sorozatot készít a Freeform, ám a produkció még az előkészületi fázisban tart.

17. Hanson – MMMBop

Bár az 1992-ben alakult oklahomai pop-rock zenekar a mai napig aktív, egyetlen slágerük sem aratott akkora sikert, mint az 1997 áprilisában bemutatott MMMBop, amit két Grammy-díjra is jelöltek, és beválasztottak az elmúlt 25 év legjobb slágerei közzé.

18. Maisie Williams

Maisie még gyerek volt, amikor 2010-ben megkapta a Trónok harca Aryájának szerepét, azóta pedig kész kis nővé érett – áprilisban már 20 gyertya ég majd a szülinapi tortáján.

19. Natalie Imbruglia – Torn

Fiatalabb olvasóinknak valószínűleg a One Direction előadásában lehet ismerős a dalt, pedig a Torn jóval megelőzte a srácokat, ugyanis Natalie Imbruglia dobta piacra 1997-ben, amikor Niall, Liam, Harry, Louis és Zayn még csak óvodások voltak.

20. Camila Cabello

A Fifth Harmony közelmúltban kivált énekesnője  is rövidesen a második x-be lép, amit már sikeres szólóelőadóként tesz majd meg, pedig szülei emlékében még mindig bizonnyal ott él a kislány, aki alig húsz évvel ezelőtt még kisbaba volt.

via XOBenzo

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek