Starity

Valentin-napi dallal jelentkezik Amy Lee

2017. február 12. 14:02   |   Szerző: Fannycska999

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Evanescence énekesnője ismét egy feldolgozással örvendezteti meg rajongóit és készíti elő a Valentin-napi hangulatot.

hirdetés
Valentin-napi dallal jelentkezik Amy Lee
Fotó: Build

Az Evanescence rajongók örömére kedvenc énekesnőjük lassan feléleszti az együttest - az arkansasi csapat ismét turnézik, és már egy új lemez képe is formálódik előttük. Öt év kihagyás után tér vissza az Evanescence, ám, ahogy az köztudott, a hosszú szünetben Amy Lee nem unatkozott, kihasználta az időt, hogy szólókarrierjét is építse, ami számára legalább olyan fontos, mint együttese. 

Már egy évvel ezelőtt is kiadott egy EP-t, amelyen kedvenc slágerei voltak hallhatók saját feldolgozásában (a Recover Vol. 1.-en felcsendültek dalok többek között a U2-tól és a Led Zeppelintől is), valamint az Evanescence tavaszi és őszin koncertjein is előszeretettel adott elő feldolgozásokat olyan neves előadóktól, mint Prince és Michael Jackson.

Legújabb munkája azonban nem egy világsláger alapján készült: ezúttal egy olasz énekesnő, Francesca Michielin L'amore Esiste című dalát vette alapul. Amy még 2015 őszén töltött pár hetet munkaügyben Olaszországban, ahol a rádióban hallotta ezt a szerzeményt, mely hamar belopta magát a szívébe. Végül olyannyira megragadta őt a zeneszám, hogy utánajárt az eredeti szöveg jelentésének, amely alapján megalkotta saját, angol nyelvű változatát. Két zenész kollégájával (Guy Singsworth és Dave Eggar) közösen pedig stúdióba vonultak és egy hét alatt rögzítették a gyönyörű dalt, amelyet – talán épp témája miatt – Valentin-nap előtt pár nappal meg is osztott az énekesnő.

A szerelem minden, csak nem egyszerű. Számtalan formában képes alakot ölteni. Lehet kellemetlen, fájdalmas, és néha könnyebb tagadni mint bízni. De ettől még kötődünk egymáshoz, akkor is, ha néha egyedül érezzük magunkat. Vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy szeressünk, akkor is, ha tudjuk, hogy fájni fog? Félre tudjuk tenni a hitetlenségünket elég időre ahhoz, hogy átlássunk a frusztráción, az elégedetlenségen, az ismeretlentől való félelmen és a tehetetlenség okozta dühön? A szerelem körülvesz. Ott van a legsötétebb helyeken is. És mindent megér. Nézz körül, nézz magadba. A szerelem létezik

– írta a dallal kapcsolatban Amy.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek