Starity

Már készül az új Evanescence-album?

2016. november 20. 14:02   |   Szerző: Fannycska999

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több évnyi kihagyás után ismét hallat magáról az Amy Lee vezette csapat - akár még új albumra is számíthatnak a rajongók.

hirdetés
Már készül az új Evanescence-album?
Fotó: Chantelle Renee

Az Evanescence legutóbbi turnéja 2012-ben ért véget, és az azóta eltelt négy év alatt sokakban már felmerült a gondolat, hogy a banda számára talán már nincs jövő. Az együttes tagjai a szünet alatt sem unatkoztak, az együttes frontasszonya, Amy Lee pedig főleg szóló karrierjén dolgozott (valamint kisfiával, az idén két éves Jackkel volt elfoglalva). 2015-ben kezdhettek ismét reménykedni a rajongók, mikor az együttes ismét koncertezni kezdett - ekkor tagcsere is történt, a már oszlopos tagnak számító Terry Balsamo helyét Jen Majura vette át. Az újdonságok azonban még várattak magukra - egészen idén szeptemberig, mikor (ahogy arról mi is beszámoltunk) kitudódott a hír, hogy még karácsony előtt megjelenik a The Ultimate Collection, melyen az Evanescence teljes diszkográfiája hallható lesz majd (beleértve eddig még ki nem adott dalokat is).

Ha mindez nem lenne elég, az őszi turné további meglepetéseket is tartogatott a rajongók számára: már az első állomáson felcsendült egy új dal, Take Cover címmel; a setlisten emelett helyet kaptak még az együttes már jól ismert slágerei, néhány, szinte elfeledett dal, ráadásként pedig egy Michael Jackson feldolgozást is hallhatott a közönség.

Nemrég a Billboard honlapján jelent meg egy Amy Lee-vel készítet interjú, amely már komolyabb reményt ad a rajongóknak. Az énekesnő ugyan leszögezte, hogy egyelőre még nem vonulnak stúdióba együttesével, de már formálódik előttük az új lemez képe.

A fogaskerekek már forognak, de még nincs meg a terv, még nem történt semmi. Már van egy csokornyi dalunk, amiket évek óta őrizgetünk és gyűjtögetünk; már van egy elképzelésünk, de még szükségünk lesz néhány dalra. Rendesen neki kell majd ülnünk, hogy összedobjuk az albumot

 magyarázta az énekesnő, majd hozzátette, hogy nem szereti elkapkodni a munkát, mivel csak akkor elégedett szerzeményeivel, ha minden albummal új szintre léphet, meghaladhatja az azt megelőzőt. A már említett Take Cover is egyike a fent említett daloknak, mi több, Amy elmondása szerint az egyik legjobb azok közül.

Mindig is szükségem volt arra, hogy különválasszam a valódi életemet attól a csodálatosan rémisztő óriástól, ami számomra az Evanescence

– tette hozzá az együttes frontasszonya és egyetlen megmaradt alapítótagja.

Ha ezt nem teszem meg, az megőrjít. De mostmár határozottan érzem az inspirációt, érzem, hogy elérkezett az idő. Mindig megvárom, amíg jön az ihlet, a vágy, hogy alkossak. De ez mind a részemet képezi. Az én játszóterem, ahol igazi, zúzós rockzenét játszhatok, és imádom, nem fogom veszni hagyni. Sokat küzdöttem már érte, és életben fogom tartani.

Amy tehát leszögezte, hogy kollégáival vannak terveik a jövőre nézve, de egyelőre nem szeretne sok részletet elárulni; csupán annyit mondott még, hogy sok minden van folyamatban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek