Starity

Ezek a The CW valaha volt legnépszerűbb sorozatai

2017. március 06. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A csatorna az elmúlt évek során számtalan közönségkedvencet termelt ki.

hirdetés
Ezek a The CW valaha volt legnépszerűbb sorozatai
Fotó: Entertainment Weekly (via The CW)

Az Entertainment Weekly szedte listába a The CW legnépszerűbb sorozatait az alapján, milyen nézettséget produkáltak / produkálnak, illetve hogy hány évadot éltek meg és mekkora rajongást váltottak ki a nézőkből.

1. Odaát (Supernatural)

A Winchester-fivérek története 2005-ben a The WB csatornán vette kezdetét, ami 2006-ban átkerült a The CW-re, mely csatorna a The WB és a UPN egybeolvadása révén jött létre. A széria azóta is hatalmas sikernek örvend – jelenleg a 12. évad fut, de már berendelték a következőt is –, ami nagyban köszönhető a két főszereplőt alakító Jensen Acklesnek és Jared Padaleckinek. A két színész elmondása szerint azért olyan nagy a sikerük, mert nemcsak a képernyőn, hanem a magánéletben is működik köztük a kémia – évek óta legjobb barátok, akik tűzbe mennének egymásért kamerán innen és túl is.

Fotó: The CW

2. Veronica Mars

A Kristen Bell főszereplésével készült misztikus drámasorozat ugyan mindössze három évadot élt meg, ennek ellenére hatalmas rajongás övezte, aminek hátterében a szerethető karakterek és izgalmas fordulatok állnak. Bár a sorozat tíz évvel ezelőtt lekerült a képernyőről, ma is szeretettel gondolnak rá egykori sztárjai és rajongói.

Fotó: The CW

3. Szívek szállodája (Gilmore Girls)

Ha a 2000-es években voltál tinédzser, minden bizonnyal a te életedből sem maradhatott ki a Szívek szállodája, még ha csak néhány epizódot láttál is belőle. Maga a sorozat egy anya-lánya páros viszontagságos kalandjait mutatta be 2000 és 2007 között, és mivel napjainkban is aktuális témákat feszeget, illetve a karakterek közkedvelt volta miatt a Netflix tavaly egy négyrészes folytatást forgatott belőle az eredeti stáb főszereplésével, ami szintén nagy siker lett, így jelenleg is folynak a tárgyalások egy esetleges folytatásról.

Fotó: The CW

4. Smallville

A Smallville is a The WB-n kezdte pályafutását, nem sokkal a World Trace Center katasztrófája után, ami azért is fontos, mert egy olyan szuperhőst adott a világnak, akivel a fiatalabb, tinédzser korosztály is azonosulni tudott. A történet a természetfeletti vonal mellett számtalan társadalmi / korosztálybeli problémát is felvetett, és a maga tíz évadával igen jó kört futott – az egyik leghosszabb széria volt annak idején.

Fotó: The CW

5. Vámpírnaplók (The Vampire Diaries)

A népszerű sorozat pénteken ér véget, ám valószínűleg sokáig emlékszünk majd rá, ahogy a fentiekre is. A történet eredetileg L. J. Smith regénysorozatának adaptációjaként került képernyőre, de már a kezdetektől egy teljesen egyedülálló történetnek lehettünk a szemtanúi: ami eleinte két testvér versengésének indult, az egy hatalmas, természetfeletti családot kovácsolt össze az évek során.

Fotó: The CW

6. A pletykafészek (Gossip Girl)

Az Upper East Side és a felső tízezer életét középpontjába állító sorozatot annak idején csak úgy jellemezték, mint minden szülő rémálmát, és valóban az is volt. Az epizódok során megtudhattuk, milyen egy olyan társadalmi rétegbe tartozni, amibe csak kevesen születnek bele, ugyanakkor láthattuk, hogy az ő életük sem tökéletes és nekik is meg kell vívniuk a maguk kis harcait a túlélésért cserébe.

Fotó: The CW

7. Flash – A Villám (The Flash)

A 2010-es évek egyértelműen a szuperhősöké, és őket képviseli Barry Allen is. Érdekesség, hogy a történet a The CW másik nagyágyújának, A zöld íjásznak az egyik mellékszálaként indult el 2014-ben, ám később a Flash végül túlszárnyalta elődjét népszerűségben. Talán azért is lehet olyan sikeres a sorozat, mert jóra neveli a nézőket – ezáltal helyreállítva a fejekben a sokszor csorbát szenvedett mentalitást.

Fotó: The CW

8. Jane the Virgin

Ha valamit megtanulhattunk Jane Villanueva meséjéből, az az, hogy ne ítéljünk meg egy könyvet (ez esetben sorozatot) a borítójáról. A Jane the Virgin egyébként tökéletes példája annak, hogy megfér egymás mellett a szerelmi vonal a humorral és a telenovellákra jellemző elemekkel – ennek működőképességét mutatja, hogy ez volt a csatorna első olyan szériája, ami Golden Globe-díjat nyert, 2015-ben ugyanis a főszereplőt alakító Gina Rodriguez vihette haza a legjobb színésznőnek járó szobrocskát.

Fotó: The CW

9. Tuti gimi (One Tree Hill)

2003-ban egy rakás tinédzserrel ismerkedhettünk meg és a Tuti giminek köszönhetően betekintést nyerhettünk zűrös életükbe, míg egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy már nem is olyan gyerekek és hogy a felnőttek élete korántsem mese habbal. A széria kilenc évadot élt meg, ami számtalan drámát és intrikát tartalmazott, a végére azonban rendesen elfáradt és már-már szappanopera szintre süllyedt, amin a szereplők magánéletbeli konfliktusai sem segítettek.

Fotó: The CW

10. Topmodell leszek! (America's Next Top Model)

A Topmodell leszek! szintén 2003-ban kezdődött és a mai napig képernyőn van folyton változó stábjával. Tavaly a széria arca, Tyra Banks is leköszönt – helyét Rita Ora vette át –, ám még ez a változás is kevés volt ahhoz, hogy a tehetségkutató lekerüljön a képernyőről. A sorozat 23 évada alatt rengeteg tehetséges modellt adott a világnak: itt ismertük meg Danielle Evanst, Amanda Swaffordot, CariDee English-t és Chantal Jonest – többek között.

Fotó: The CW

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek