Starity

Hangolódás az Eurovízióra

2017. március 11. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben az évben 43 ország erősítette meg a részvételét. Újra küldenek versenyzőket Portugáliából és Romániából is. Idén viszont Bosznia-Hercegovina visszalépett a versenytől.

hirdetés

Az első elődöntő 2017. május 9-én, kedden este 10 órától lesz, ahol 

Szlovénia, Örményország, Moldova, Lettország, Izland, Lengyelország, Csehország, Svédország. Portugália, Montenegró, Azerbajdzsán, Belgium, Görögország, Ciprus, Grúzia, Finnország, Ausztrália

– képviselői fogják előadni a szerzeményeiket.

Az első körből jelenleg ők a legesélyesebbek:

Sokan még mindig hőbörögnek, hogy Ausztrália, mit keres egy Európai versenyen. Ennek ellenére, idén ismerős arccal, és erős dallal, Adam Lambert mentoraltjával találkozhatunk az ország színeiben. 

A második elődöntőre május 11-én, csütörtökön este 10-kor kerül sor

MAGYARORSZÁG, Ausztria, Dánia, Hollandia, Írország, Macedónia, Málta, Oroszország, Románia, Szerbia, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország, Horvátország, Izrael, Litvánia, Norvégia, San Marino és Svájc

– részvételével.

Bár a magyarok többsége nem nagyon örül annak, hogy Pápai Jocó képviseli majd az országunkat, de külföldön sok embernek tetszik.

A második kör dalai közül esélyesek – Magyarországon kívül:

A döntőt pedig május 13-án szombaton este 10 órától láthatjuk. Természetesen 2017-ben is 26 versenyző lesz a döntőben. A „hat nagy” és a házigazda automatikusan bekerültek.

Mind a három adást idén is élőben, HD minőségben közvetíti majd a Duna TV. Sajnos, idén már nem Gundel-Takács Gábor lesz a kommentátorunk, hanem Rátonyi Kriszta és Freddie lesz. Itt egyébként találtok egy lejátszási listát, ahol meghallgathatjátok az eddigi biztos indulókat. A lista egyébként naponta frissül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek