Starity

Már nem a Gangnam Style a legnézettebb videó a YouTube-on!

2017. július 12. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új rekord született a népszerű videómegosztón! Az eddigi legnézettebb videóra majdnem hárommilliárdan voltak kíváncsiak.

hirdetés

Pénteken lesz öt éve, hogy felkerült a YouTube-ra PSY Gangnam Style című dalának videoklipje, ami óriási durranás volt akkoriban, és milliók dúdolták az ismerősen csengő, kissé bugyuta szöveget, a táncról már nem is beszélve.

A videó vírusként terjedt az internetezők között, így hamar a legnézettebb alkotássá vált, ám aztán olyasvalami történt, amire senki nem számított: 2013 novemberében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Halálos iramban-filmek sztárja, Paul Walker.

Joggal kérdezheted, hogyan is kapcsolódik ez a tragédia PSY sikeréhez? Egyszerű a válasz! A színész eltávozása olyan mélyen megrázta az akkor épp a franchise hetedik filmjén dolgozó stábot, hogy felkérték Wiz Khalifát és Charlie Puth-ot arra, készítsenek emlékére egy dalt. Így született meg a See You Again, melyet a film megjelenésével közel egyidőben, 2015 áprilisában tettek közzé a videómegosztón.

A See You Again a maga megható szövegvilágával és képsoraival hamar belopta magát a szívekbe, utolérte a Gangname Style-t, most pedig elmondhatjuk, hogy le is hagyta azt! Míg PSY slágerét 2 milliárd 869 millióan nézték meg, a See You Againre 2 milliárd 903 millióan voltak kíváncsiak. Tegyük hozzá, hogy a like-ok / dislike-ok száma is beszédes: míg a Gangnam Style-t körülbelül 13 millióan jelölték kedvencüknek és 1.8 millióan gondolták róla, hogy rossz; addig a See You Againnél 15 millió fölött jár a like-ok száma, a dislike-oké pedig nem éri el az 502 ezret.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek