Starity

Megérkezett a Wintersun új lemeze

2017. július 22. 10:10   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Öt év kihagyás után a finn zenekar hivatalosan visszatért a metálzenei szintérre.

hirdetés
Megérkezett a Wintersun új lemeze
Fotó: Facebook / Wintersun

Az utóbbi időben hatalmas volt a csend a Wintersun háza táján, ám az év elején a rajongók legnagyobb örömére a finnek újra hallattak magukról. Elárulták többek között azt, hogy a Time II nevezetű korongjuk nem fog megjelenni, ehelyett egy teljesen más korongot készülnek kiadni. Mindezeket megelőzve, a formáció frontembere elárulta, hogy ezentúl csakis kizárólag az éneklésre szeretne fókuszálni, így a fellépések alkalmával búcsút int szeretett gitárjának.

Ebből adódóan a csapatnak új gitárosra volt szüksége, akit meg is találtak Asim Searah személyében. Az immáron öttagúvá kovácsolódott csapat az utóbbi hónapokban kőkeményen dolgozott, új lemezük, a The Forest Seasons megjelenését pedig hatalmas izgalom övezte, hiszen öt év szünet nemcsak a csapat számára, de a rajongók számára is egyaránt hosszú idő volt. A várakozás azonban a mai napon véget ért, ugyanis hivatalosan is a boltok polcaira került a Wintersun harmadik nagylemeze!

Meglepetés gyanánt és hogy kellően megkoronázzák a korong megjelenését, egy új dalt is megosztottak, az Awaken From The Dark Slumber (Spring) című szám képében, mely tételhez egy dalszöveges kisfilm is készült. A Jari Mäenpää vezette zenekar egyébként már meg is kezdte az újdonság népszerűsítését, melynek turnéja során Magyarországra is ellátogatnak és a Barba Negrában fognak majd egy hatalmas bulit csapni szeptember 22-én.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek