Starity

Válogatásalbummal tér vissza a Nightwish

2017. július 28. 17:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2018-ban hivatalosan is visszatér a köztudatba Finnország egyik legnépszerűbb metálbandája.

hirdetés
Válogatásalbummal tér vissza a Nightwish
Fotó: Tim Tronckoe

Két éve került a lemezboltok polcaira a finnek legutóbbi nagylemeze, az Endless Forms Most Beautiful, melynek népszerűsítő turnéja a tavalyi év decemberében ért véget. Még abban a hónapban piacra dobták legújabb DVD-jüket is, ami a Vehicle Of Spirit elnevezést kapta, mely kiadvány a rajongók és a kristikusok részéről egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott.

A csapat az idei évet pihenéssel tölti, ugyanis Floor Jansen énekesnő márciusban adott életet kislányának, Frejának, Tuomas Holopainenent pedig az új lemez munkálatai kötik majd le, továbbá a feleségével közösen alapított Auri nevezetű zenekar. Tavaly egyébként már arról is értesülhettünk, hogy a fromáció csupán 2018-ban hallat majd magáról ismét, elmondásuk szerint pedig a visszatérésük ütősebb lesz, mint valaha.

Mint az korábban kiderült, visszatérésüket egy meglepetésben gazdag eseménynek titulálták, ám akkor csupán annyit lehetett sejteni a közleményből, hogy mivel az egykoron Tarja Turunen vezette csapat második korongja, az Oceanborn jövőre lesz húszéves, vélhetően ennek jelképeként fognak majd valami különlegességgel előrukkolni.

Most megtudtuk, hogy a 2018 márciusában kezdődő különleges koncertsorozat mellé két válogatásalbumot is piacra dobnak majd, mely korongok a Decades elnevezést kapták. A finnek munkásságára egyébként jellemző, hogy bizonyos időközönként kiválogatnak egy csokorra való dalt majd egy újabb lemez keretein belül ismét megjelentetik.


 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek