Starity

Hamarosan megkezdi új lemezének munkálatait az Amon Amarth

2017. augusztus 24. 11:11   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Amon Amarth rövidesen ismét stúdióba vonul egy újabb korong rögzítése miatt.

hirdetés
Hamarosan megkezdi új lemezének munkálatait az Amon Amarth
Fotó: Facebook / Amon Amarth

2016 márciusban került az üzletek polcaira az Amon Amarth legutóbbi nagylemeze, ami a Jomsviking elnevezést kapta. A világszerte elismert zenekar az eddigi legsikeresebb lemezét tudhatja magáénak, ugyanis szerepel rajta egy duett is, mely szerzeményt a legendás német metálénekesnővel, Doro Pesch-sel karöltve készítettek el.

Már maga az album címe is árulkodó jelzés volt azt illetően, hogy milyen témát is dolgoz fel a formáció tizedik stúdióanyaga. A Jomsviking ugyanis a legendás zsoldos vikingek világából merített ihletet, de ismét fellelhető volt a szerelem és a bosszú tragikus megelevenedése is. Az album sikere már a kiadása napján megpecsételődött, ugyanis a Billboard 200-as listán a 19. helyen sikerült helyet foglalnia, megjelenésének hetén pedig mindösszesen huszonegyezer példány kelt el belőle.

A formáció gitárosa, Johan Söderberg az Antihero Magazine-nak adott interjújában elárulta, hogy hamarosan megkezdődnek a munkálatok a tizenegyedik lemezük kapcsán, mivel a nyár végezetével véget ér az album népszerűsítő turnéja is, így hamar nekivágnak majd a dalszerzésnek.

A Johan Hegg vezette vikingsereg egyébként nemrégiben jelentette meg legújabb kisfilmjét, ami a The Way Of Vikings című dalukhoz készült. További jó hír, hogy a magyarok körében is nagy népszerűségnek örvendő svéd ötösfogat augusztus 23-án ismét színpadot robbant a Barba Negrában, így aki a korábbi fellépésekről lemaradt volna, annak most itt a kiváló lehetőség a bepótolásra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek