Starity

Alissa White-Gluz: „Depressziós voltam!”

2017. szeptember 08. 20:08   |   Szerző: Laureen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Arch Enemy vadonatúj albuma a mai napon jelent meg, ám nemcsak emiatt került középpontba a csapat énekesnője, Alissa White-Gluz. Egy interjúban ugyanis elárulta: évekkel ezelőtt komoly lelki betegség gyötörte.

hirdetés

A svéd zenekar a mai napon jelentette meg a kanadai származású Alissa White-Gluzzal rögzített második stúdiólemezét, amely a Will To Power címet viseli – korábban a The World Is Yours és a The Eagle Flies Alone című szerzeményekkel örvendeztették meg a rajongókat, tegnap pedig a First Day In Hellt is megmutatták a nagyérdeműnek.

Nemrégiben a Loudwire magazin vendége volt a gitáros Michael Amott és az énekesnő Alissa White-Gluz, akik nemcsak az új korongról meséltek, de a frontasszony megosztotta egy igen személyes titkát. Kiderült ugyanis, hogy előző együttesében, a The Agonistban töltött utolsó néhány évét végigkísérte a depresszió.

Amíg nem ismered a depressziót, nem tudod, mi történik ilyenkor az emberrel

– magyarázta Alissa, és mivel ez az állapot gyakran fizikai tünetekkel is jár, az ember azt hiheti, komoly testi betegség állhat a háttérben. 

Azt hiszed, meghalsz, azt hiszed, komoly betegség támadott meg. Sikerült kijutnom ebből a gödörből. Hat-nyolc hónapig önsegítő könyveket olvastam, kognitív viselkedésterápián vettem részt. Ez egy olyan időszak volt, amikor rájöttem: képes vagyok legyőzni önmagam.

Szerencsére az énekesnő kilábalt a szörnyű állapotból, ebben egyébként nagy szerepe volt annak, hogy 2014 első felében az Arch Enemy élére kerülhetett. Alissa azt is elmondta: az új lemezen hallható szövegekben írta meg az akkori érzéseit, így a korong felvétele egyfajta terápia is volt számára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek