Starity

Wintersun: Mégis elkészül a Time II

2017. szeptember 28. 09:09   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Júliusban jelent meg a zenekar harmadik nagylemeze, ám kiderült, hogy az eredetileg tervezett korongot is piacra dobják.

hirdetés
Wintersun: Mégis elkészül a Time II
Fotó: Instagram / Wintersun

A finn zenekar idén júliusban jelentette meg legújabb nagylemezét, a The Forest Seasonst, ezt megelőzően azonban a csapat frontembere elmondta, hogy miután hivatalosan is eldöntetett, hogy a már tervben levő Time II nevezetű korongot technikai problémák következtében nem jelentetik meg, hamar elkezdett dolgozni egy új albumon. Jari Mäenpää azonban egy, a HammerWorld Magazinnak adott interjújában elárulta, hogy idővel ugyan, de meg fog jelenni a Time II is.

A Time II album is készül, csak jóval lassabban, mint szeretném. A zene már régen felvételre került, de elégedetlen voltam a keveréssel. Ahhoz, hogy úgy szóljon a lemez, ahogy szeretném, szükségem volna egy nagyobb, saját stúdióra és egy jobb felszerelésre is. A Time I turné után ráadásul ki is készültem, túlhajtottam magam... Ezért döntöttem úgy, hogy valami egész másba kezdek, amíg le nem tisztul, hogy miképpen oldhatnám meg ezt a stúdiós problémát

– magyarázta az énekes.

A zenész továbbá számos érdekességet elárult, többek között azt, hogy Kai Hahto dobos egy kézsérülés következtében sajnos képtelen a zenélésre, ezért járják az utat jelenleg is egy kisegítő ütőssel. Megtudhattuk még, hogy az új lemezen a többi tag csupán néhány kórusbetétet énekelt fel, ugyanis a teljes album elkészülése maga Jari érdeme.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek