Starity

Amerikában is sikert aratott a Kincsem!

2017. október 06. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén már 31. alkalommal rendezték meg Kaliforniában a Wine Country Nemzetközi Filmfesztivált, ahol a Herendi Gábor rendezésében készült kalandfilm három kategóriában is díjazott lett.

hirdetés
Amerikában is sikert aratott a Kincsem!
Fotó: Fórum Hungary

Véget ért Kaliforniában az idén immár 31. alkalommal megrendezett Wine Country Nemzetközi Filmfesztivál, ahol - Cannes-hoz hasonlóan - a Kincsem is bemutatásra került. A magyar sikerfilm nemcsak a hazai közönség tetszését nyerte el; a nemzetközi premier kiválóan sikerült.

A Magyar Nemzeti Filmalap beszámolója szerint mintegy ötven alkotás közül a Kincsem nyerte el a legjobb külföldi filmnek, a legjobb operatőrnek (Szatmári Péter) és a legjobb forgatókönyvnek (Herendi Gábor és Hegedűs Bálint) járó díjat is.

Gáspár Tibor, Petrik Andrea és Nagy Ervin a Kincsem c. filmben I Fotó: Fórum Hungary

A csodaló történetét a hazai mozikban már több mint 444 ezren tekintették meg, ezzel a nézőszámmal pedig az elmúlt tíz év legsikeresebb magyar filmjévé vált.

A Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével készült Kincsem nemzetközi sikere már a Cannes-i Fesztivál után is megjósolható volt; igen pozitívan nyilatkozott róla a The Hollywood Reporter.

Nagy Ervin és Petrik Andrea a Kincsem c. filmben I Fotó: Fórum Hungary

A Kincsemet biztosan vetíteni fogják a mozik Kínában, Dél-Koreában, Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában és Szerbiában, továbbá az Emirates légitársaság járatain is. A magyar sikerfilmet több országban kérték be megtekintésre a forgalmazók, köztük amerikaiak, angolok és németek.

Gratulálunk a sikerekhez!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek