Starity

Ezt írta utolsó levelében Kim Jong Hyun

2017. december 23. 23:11   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kim Jong Hyun egyik közeli barátját kérte meg hetekkel korábban, hogy halála után hozza nyilvánosságra búcsúlevelét.

hirdetés
Ezt írta utolsó levelében Kim Jong Hyun
Fotó: ELLE magazin

A SHINee tagjára, Jonghyunra december 18-án (dél-koreai idő szerint) a késő délutáni órákban találtak rá öntudatlan állapotban, majd a kórházba szállítást követően halottá nyilvánították. A 27 éves idol saját kezűleg vett véget életének.

Az énekes december elején küldte el búcsúlevelét egyik barátjának, 9-nak, akitől azt kérte, hogy akkor hozza nyilvánosságra azt, ha ő már eltávozott az élők sorából. 9 a sokk hatására először nem tudta mit csináljon, majd értesítte Jonghyun családját, akik megjelentek szólókoncertjén és megpróbálták jobb belátásra bírni. Az énekesnő ezután folyamatosan tartotta a kapcsolatot Jonghyunnal, akitől a tragédia napján is kapott búcsúüzenetet; s Sodammal (Jonghyun nővére) egyetemben ő is értesítte a hatóságokat, de túl késő volt.

Búcsúlevelét másnap, december 19-én osztotta meg, természetesen a család beleegyezésével – mint az idol utolsó kívánsága.

Teljesen összetörtem legbelül. A depresszió lassan felemésztett, végül lenyelt. Nem tudtam legyőzni. Gyülőltem magam. Megpróbáltam egyben tartani az összetört emlékeimet, magamra kiabáltam, de nem volt válasz. Ha nem tudok magamnak segíteni, hogy megfelelően lélegezzek, akkor jobb, ha nem is lélegzem. Megkérdeztem magamtól, hogy ezért ki a felelős. Csak én. Teljesen egyedül voltam. Könnyű beszélni a végről, de nehéz befejezni. A nehézségek miatt eddig éltem. Azt mondtam magamnak, el akarok futni. Igen, el akartam futni. Magamtól. Tőletek. Megkérdeztem ki volt ott. Én voltam. Csak én voltam. És mégegyszer csak én. Megkérdeztem, hogy miért vesztek el az emlékeimet. A személyiségem miatt. Értem. Tehát minden az én hibám volt. Azt akartam, hogy az emberek észrevegyenek, de senki sem vett észre. Soha nem találkoztak velem, nem tudták, hogy létezem. Megkérdeztem miért élnek az emberek. Csak. Csak élnek, és élnek. Ha megkérdeznéd miért haltam meg, azt válaszolnám, kimerült voltam. Szenvedtem és mérlegeltem. Sosem tudtam megtanulni, hogy a fájdalmat boldogsággá alakítsam át. A fájdalom csak fájdalom. Megmondták, hogy ne tegyem ezt. Miért? Miért ne vessek véget a dolgoknak úgy, ahogy akarok? Azt mondták, találjam ki miért fáj. Nagyon is jól tudom. Miattam. Minden az én hibám, mert vannak hiányosságaim. Doktor, ez volt, amit hallani akartál? Nem, nem tettem semmi rosszat. Amikor a doktor a szelíd hangja a személyiségemet hibáztatta azt gondoltam »Basszus, doktornak lenni könnyű«. Annyira furcsa és fájdalmas volt. Az emberek, akik rosszabbak, vagy gyengébbek nálam, jól élnek. Talán ez nem igaz. Nincs senki, aki rosszabb, vagy gyengébb nálam. Valahogy tovább kellene élnem. Nagyon sok alkalommal kérdeztem meg magamtól, miért, de nem magam miatt, hanem miattatok. Magam miatt akartam. Kérlek, ne mondj egy szót se, ha nem érted, vagy, aminek nincs értelme. Kitaláljátok miért fáj? Elmondom. Nagyon rossz, hogy emiatt így fájjon, vagy mondjak egy drámaibb okot? Egy még konkrétabb okot? Már mondtam. Nem hallottad? A dolgok, amiket legyőzhetsz, nem keseríthetik meg életedet. A világgal való összecsapás sosem jelentett számomra semmit. A hírnév sosem jelentett számomra semmit. Ez az összes ok, amiért így fájt. Mert híres vagyok. Miért is választottam ezt? Vicces. Csoda, hogy ilyen sokáig kitartottam. Mit is mondhatnék még? Csak mondjátok azt, jól csináltam. Az elég nekem. Keményen dolgoztam. Mégha nem is tudsz mosolyogva elengedni, kérlek ne engem hibáztass érte. Jól csináltad, keményen dolgoztál. Viszontlátásra.

Jonghyun publikus megemlékezésére december 19-én és 20-án kerül sor, így a rajongók is leróhatják tiszteletüket; a privát temetésére pedig december 21-én a rokonok, a közeli barátok, az SM munkatársai és előadói jelenlétében. Az előadó koporsóját csapattársai viszik – ez lesz a SHINee utolsó ötfős útja.

Az SM Entertainment így emlékezett meg egykori előadójáról:

Jonghyun mindenkinél jobban imádta a zenét, a színpadon lenni és zenéjén keresztül kommunikálni a rajongókkal – csodálatos előadó volt. Mindig emlékezni fogunk rá. 

Nyugodjon békében!

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed, segítségre szorulsz vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget a krízishelyzetben lévők részére fenntartott, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámon!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek