Starity

Dalriada: 18 év után távozik Rieckmann Tadeusz

2018. január 11. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jövő héten jelenik meg a formáció új albuma, melynek bemutató koncertje búcsú buli is lesz egyben.

hirdetés
Dalriada: 18 év után távozik Rieckmann Tadeusz
Fotó: Darladark

Mint ismeretes, a nagy sikernek örvendő folk metált játszó zenekar 19-én jeleníti meg Nyárutó névre keresztelt nagylemezét, ami elmondásuk szerint az eddigi legsokoldalúbb és egyben legjobb kiadvány, amit munkásságuk során készítettek. A minap egy előzetes keretein belül hallgathattunk bele a korongon helyet kapott dalokba, ma viszont már szomorú hírrel szolgáltak rajongóik számára.

A közleményben a Dalriada egyik alapítójának és egyben dobosának, Rieckmann Tadeusznak a távozásáról adott hírt, aki mindösszesen 18 éven át erősítette a bandát, és aki már huzamosabb ideje gondolkodott kilépésén, melynek hátterében az áll, hogy három zenekarban nehéz megfelelően teljesíteni.

18 év közös munka, 10 lemez, sok száz koncert, több tízezer megtett kilométer és számtalan felejthetetlen élmény után Tadeusz Rieckmann szakmai és magánéleti okokból elhagyja a zenekar sorait.
Döntését sajnálattal vettük tudomásul; fontos viszont kihangsúlyozni, hogy az elválás teljesen baráti módon zajlik le.

– kezdték, majd bemutatták az új dobosukat:

Tadeusz utódja Monostori Ádám lesz, akit a komáromi Vesztegzár dobosaként ismerhettek, és akivel az első teljes hosszúságú bemutatkozó bulinkat jan. 20-án, Pécsett fogjuk tartani, de néhány számban már a jan. 19-ei budapesti Barba Negrás turnényitón is közreműködik majd.
A tavaszi és nyári koncerteket a tagcsere semennyiben sem érinti: minden buli meg lesz tartva a meghirdetetteknek megfelelően. Az utolsó koncert ezzel a felállással 01.19-én, pénteken, a Barba Negra falai között zajlik, ami így Tadeusz búcsúbulija is lesz egyben.

A Dalriada zenekar ezúton is köszönetet mond Tadeusznak az elmúlt 18 közös évért, és egyben sok szerencsét és sikert kívánunk Neki az elkövetkezendőkben!

– áll a csapat hivatalos közelményében, majd megosztották Tadeusz búcsúbeszédét is:

Tadeusz a kezdetektől tagja a formációnak, így nehéz volt meghoznia a döntést.

A mai napon meg szeretném osztani a nyilvánossággal azt a döntésemet, amit már egy ideje tud a második családom, a Dalriada többi tagja. Elhagyom a zenekart. 18 év és megszámlálhatatlan közös és megismételhetetlen élmény után elhagyom azt a zenekart, amit közösen alapítottunk Andrissal és Laurával. Az okokra nem szeretnék bővebben kitérni, a részletek csakis rám és a zenekar fennmaradó részére tartoznak. Ugyanakkor ki szeretném hangsúlyozni, hogy barátságban válunk el egymástól. Jóformán mindent, amit a zenekari életről, turnézásról, dalírásról, menedzsmentről tanultam, ennek a brigádnak köszönhetek. Örök hálám ezért és minden másért. Sok szerencsét és rengeteg kitartást. Csak mint eddig.

– kezdte, majd megnyugtatta a rajongókat, hogy nem fog eltűnni, hiszen két csapatban is tevékenykedik:

Természetesen NEM hagyok fel a zenéléssel. A Sunwharfban énekesként, a Týrben pedig dobosként folytatom az ipart. Találkozunk még.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek