Starity

Történelmet írt új albumával a BTS

2018. május 30. 14:02   |   Szerző: pporakoo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 18-án jelent meg a BTS nevű formáció harmadik koreai stúdióalbuma, amely azóta több rekordot is megdöntött.

hirdetés

A formáció legújabb koreai stúdióalbuma, a Love Yourself 轉 'Tear' még két hete sincs, hogy megjelent, de azóta már rengeteg rekordot megdöntött. Többek között az aznap megjelent videoklipjével is nagyot kaszált, ugyanis azt egy nap alatt több mint 35 millióan tekintették meg a YouTube-on. Ezzel felkerült az Első 24 órában legtöbbet megtekintett online videó nevezetű lista közé is, ahol végül a 8. helyen végzett. Jelenleg több mint 100 millió megtekintéssel rendelkezik a videoklip, amit még május 26-án, azaz a megjelenés utáni nyolcadik napon lépett át.

Vasárnap arról számolt be a Billboard magazin online kiadása, hogy a Love Yourself 轉 'Tear' című lemez, - mint első dél-koreai, azaz koreai nyelvű lemez -, Billboard 200-as lemezlista első helyén végzett. Ezzel történelmet írt a dél-koreai popcsapat, ugyanis 2006 óta ez a első idegen nyelvű album a lista élén. A tavalyi évben, 2017 szeptemberében is értek már el hasonló sikereket: akkor a Love Yourself 承 'Her' című középlemezük hetedik helyezést ért el a ranglistán.

Az együttes május 20-án lépett fel a Billboard Music Awards nevű gálán, amelyen a tavalyi elismerés után idén is elnyerték a rajongók szavazatai alapján kiosztott díjat. A díjat olyan előadók elől nyerték meg, mint Shawn MendesAriana GrandeDemi Lovato vagy Justin Bieber.

A Love Yourself 轉 'Tear' lemezeladásaival a banda saját korábbi rekordjait is megdöntötte: megjelenése első hetében több mint egymillió példányban fogyott, és előrendelésben is másfél millió példányban kelt el.

© Billboard

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek