Starity

Benedict Cumberbatch nem csak a mozivásznon hős!

2018. június 05. 11:11   |   Szerző: Melcsi1997

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Benedict Cumberbatch a Sherlock Holmes című sorozat és a Doctor Strange 41 éves sztárja valódi bátorságáról tett tanúbizonyságot, amikor megmentett egy biciklis futárt a támadóitól.

hirdetés
Benedict Cumberbatch nem csak a mozivásznon hős!
Fotó: Austin Hargrave

A minap került napvilágra a hír, miszerint a színész valódi hőstettet hajtott végre, amivel valószínűleg megmentette egy ember életét. A rendőrségi jelentés szerint, egy a húszas éveiben járó biciklis futár épp kiszállítást végzett a Marlybone Road irányába, amikor férfiak egy csoportja vette körbe. Az egyik férfi megpróbálta elvenni a futár biciklijét, de ő ellenállt. A áldozat ekkor leszállt a bicikliről és levette a sisakját. A négy férfi ekkor támadhatott rá.

Benedict Cumberbatch a feleségével, Sophie Hunterrel épp arrafelé jártak, amikor a 41 éves színész felfigyelt az esetre. Cumberbatch nem késlekedett, kiugrott a járműből és a bajba jutott futár segítségére sietett. A színész először csak ráordított a támadókra, mire azok Cumberbatch ellen fordultak.

Az Uber sofőrje, a 53 éves Manuel Dias így nyilatkozott a The Sun hírlapnak:

Befordultam a Marlybone High Streetre, és megláttuk, ahogy a négy férfi a biciklis futárra támad. Az utasom kiugrott az autóból, odarohant és a támadókra kiáltott: „hagyjátok őt békén”. Ellökte a támadókat, és úgy látszott, hogy a dolgok rosszabbra fordulnak, ekkor csatlakoztam én is.

A sofőr elárulta, hogy eddig a pillanatig ő maga sem ismerte fel a színészt.

Az eset érdekessége, hogy a támadás a Marylebone High Street-en történt, ami alig egy sarokra van a Sherlock Holmesnak otthont adó Baker Streettől.

Az egész eset egy kicsit szürreális volt. Sherlock Holmes négy férfivel harcolt alig egy sarokra a Baker Streettől. Úgy tűnt, pontosan tudja, mit csinált. Nagyon bátor volt. A támadók őt is megpróbálták megütni, de a színész megvédte magát.

– folytatta Dias.

A sofőr szerint a támadók is felismerhették a színészt, ezért menekültek el a helyszínről.

Miután sikerült elüldözni a négy férfit, Cumberbatch megkérdezte a futárt, hogy érzi magát. A futár azt felelte „megvagyok”, mire a színész megölelte őt. Cumberbatch hősiességének köszönhetően a futár könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A támadás áldozata egyébként a Deliveroo nevezetű cégnek dolgozott, akik twitteren mondtak köszönetet a színésznek bátor, önzetlen viselkedéséért:

Az esetet követően megkérdezték Cumberbatch-t, miért kockáztatta az életét egy idegenért, aki ennyit mondott: „muszáj volt”.

A színész tette is bizonyítja, hogy nem csak a képernyőkön tud hőst alakítani, hanem a való életben is hajlandó feláldozni magát másokért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek