Starity

Ariana Grande a brit Vogue magazinnak adott interjút

2018. június 05. 17:05   |   Szerző: Alysia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amint azt a brit Vogue megírta, az elmúlt év az az év volt Ariana Grande számára, amely „mindent megváltoztatott”.

hirdetés

A 2017-es manchesteri terrortámadás május 22-én este fél 11 környékén történt, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Ariana Grande énekesnő telt házas koncertjén, a Manchester Aréna egyik kijáratánál. A robbantásban 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek, többségében tinédzserek. A merénylet másnapján, május 23-án az országban a legmagasabb, kritikus szintű terrorkészültséget léptették életbe. Az énekesnő nem sérült meg, de elhalasztotta turnéjának további állomásait. A merényletért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Néhány törölt koncert után, egy héttel később Ariana Grande megszervezte a One Love Manchester jótékonysági koncertet, amelynek bevételből az elhunytak családjának és a sérülteknek segítettek, majd folytatta a Dangerous Woman turnét.

Most, több mint egy évvel a tragikus nap után a Grammy-jelölt énekesnő negyedik albumán, a Sweetener kiadásán dolgozik és a megszokott barna lófarkas frizuráját dobta egy szőke változatra – habár csak átmenetileg, a British Vogue címlapjához.

Fotó: Craig McDean

Amíg az élet ment tovább, addig Grande az időre támaszkodott, hogy megbirkózzon a poszttraumás stressz szindróma tüneteivel a szörnyű eset után, közben egyáltalán nem beszél magáról figyelembe véve, hogy milyen sokat szenvedtek mások.

Utálom... igen... elismerni, de ez nagyon is igaz. Mindenki ezt mondta nekem. Erről nehéz beszélni, mert nagyon sokan szenvedtek ebben a szörnyű veszteségben. De igen, ez egy valós dolog. Ismerem azokat a családokat, és a fanjaimat, és mindenki aki ott volt megtapasztalta ezt a szörnyűséget.

– mondta a brit Vogue magazinnak, miután az interjúztató megkérdezte, hogy ez a szédülés és a szorongás, amivel szembenézett, azok a poszttraumás stressz szindróma tünetei voltak-e.

Az idő a legnagyobb dolog. Úgy érzem, soha nem is kéne beszélnem a saját tapasztalataimról – mintha nem is kéne mondanom semmit. Nem gondolom, hogy valaha tudnék úgy beszélni róla, hogy ne sírjam el magam.  

– folytatta az énekesnő. 

Miközben nehéznek találja azt, hogy nyilvánosan beszéljen a robbantásról és annak következményeiről, azt mondta, hogy gyakran beszél Twitteren Millie Robsonnal, egy médiummal, akin keresztül gyakran kommunikál a követőivel a szörnyű esemény óta. 

Egy évvel később Grande visszatért No Tears Left to Cry című kislemezével, amely a hamarosan megjelenő Sweetener albumának része. Ahogy visszaemlékezett a magazinnak, elmondta, hogy amint 2017 őszén eleget tett a külföldi fellépési kötelezettségeinek, kitolta a dalok felvételének idejét.

Szerintem nagyon sok ember szorong, kifejezetten most, még a szorongásom is szorong. Nem. Mindig is szorongtam. Sose beszéltem róla, mert úgy gondoltam mindenkinek van, de amikor hazaértem a turnéról akkor volt a valaha legerősebb.

– mondta a magazinnak.

Ekkor volt az, hogy stúdióba vonult.

Mindenki azt hitte, hogy őrült vagyok, amikor hazaértem és „falnak akartam futni”. A következő nap pedig már a stúdióban voltam. Munkafüggő vagyok.

Fotó: Craig McDean

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek