Starity

Tovább gyűrűzik a butaság a celebvilágban: Kat Von D nem oltatja majd a gyerekét és húst sem ad neki

2018. június 13. 13:01   |   Szerző: Fannycska999

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas visszhangja van a közösségi médiában a tetoválóművész legutóbbi, gyermekéről szóló kijelentésének.

hirdetés
Tovább gyűrűzik a butaság a celebvilágban: Kat Von D nem oltatja majd a gyerekét és húst sem ad neki
Fotó: Instagram

Május elején Kat Von D és férje, Leafer Seyer bejelentették, hogy első közös gyermeküket várják. A pár azóta bepillantást engedett gyermekneveléssel kapcsolatos terveibe: közösségi oldalaikon elárulták, hogy Kat otthonukban és nem kórházban szeretne életet adni kisfiának, akit a későbbiekben a vegán életmód szabályai szerint kíván felnevelni.

Ezek a hírek sok követőt felháborítottak, még a művésznő rajongói is aggodalommal fogadták ezeket a rendhagyó elképzeléseket, ám a botrány akkor tört ki, mikor pár napja Kat egy hosszú Instagram-posztban reagált az eddigi kéretlen tanácsokra, és újabb információt osztott meg, miszerint nem áll szándékában beoltatni kisbabáját.

 

Kat Von D (@thekatvond) által megosztott bejegyzés,

Amint bejelentettem a várandósságomat, már biztos voltam benne, hogy elárasztanak majd a kéretlen tanácsok. Jó szándékú és megkérdőjelezhető, de egyre megy. Tudtam, hogy kritizálnak majd minket, ha eláruljuk, hogyan viszonyulunk ehhez a terhességhez. Még a saját apám is kiakadt, mikor megtudta, hogy otthagyom az orvosom és inkább egy bábát választok. Ha nem tudod milyen, ha a környezetedben mindenki nevetségesnek tart, próbáld ki milyen nyíltan vegánnak lenni. És ha nem tudod milyen, mikor az egész világ ítélkezik feletted, véleményt alkot és szid téged, próbáld ki milyen nyíltan vegán várandós nőnek lenni az Instagram világában, azt tervezve, hogy otthon adsz életet a gyermekednek egy bába segítségével, és vegánként neveled fel, oltások nélkül. Az én véleményem a következő: jól tudom, milyen az, ha olyan döntéseket hozol, amik eltérnek a többségétől. A negatív hozzászólások nem befolyásolják az elharozásaimat - kutatómunka és információgyűjtés viszont igen, úgyhogy éppen ezen dolgozom. Ez az én testem. A mi gyerekünk. A mi szülővé válásunk

– írta Kat hivatalos Instagram-fiókján, a továbbiakban pedig hozzátette, hogy ha valaki kedveli őt és mindazt amivel foglakozik, kövesse őt nyugodtan a közösségi médiában, de ha kifogásol valamit, akkor inkább görgessen tovább; a kéretlen tanácsokból pedig nem kér.

A tetkóművész rajongói többnyire igyekeztek tiszteletben tartani kedvencük elképzeléseit, ám a védőoltások elvetése már náluk is kiverte a biztosítékot. A hír pedig futótűzként terjedt a világhálón, az internetezőknek pedig megvolt a véleménye Kat döntéséről.

Az oltások kihagyása a legfelelőtlenebb dolog amit elkövethetsz a gyermeked, más csecsemők, idősek és immunrendszeri megbetegedéssel rendelkezők ellen

 írja egy hozzászóló.

Nagyon büszke vagyok, amiért az oltások ellen vagy, csak így tovább! Sok szerencsét, biztos vagyok benne, hogy kellően utánanézel mindennek. Azok pedig akik az oltások mellett vannak... menjetek, kérdezzétek meg az orvosotokat, ő beoltatja - e a saját gyerekét. Van egy olyan érzésem, hogy a válasz 'nem' lesz

– így egy támogatóbb komment, ám hamar erre is érkezett válasz:

Orvos vagyok, és igen, adok védőoltást a gyermekeimnek, mert nem akarom, hogy belehaljanak valamibe, ami megelőzhető. Emlékszel, mikor legutóbb valaki gyermekbénulásban hunyt el? Nem, hála a védőoltásoknak!

Magyar és külföldi fórumokat egyaránt elárasztották a (többnyire negatív) vélemények, ám ezekre sem Kat, sem férje nem reagáltak.

Megtévesztő lehet, hogy sok be nem oltott személy nem esik áldozatául súlyos betegségeknek, ám ez főleg azért lehetséges, mert a környezetük megkapta a kötelező injekciókat. Ám minél kevesebben részesülnek ezekben, annál nagyobb veszélynek van kitéve a közösség. Az Egyesült Államokban az oltásellenes mozgalom miatt csökkent a védőoltást igénybevevők száma, 2015-ben pedig emiatt tudott kirobbanni az elmúlt évek legsúlyosabb kanyaró-járványa. 

A hazai oltásellenes mozgalom egykori vezetőinek éppen a napokban zajlik a tárgyalása. A vád szándákos emberölés, mivel az apa öt évvel ezelőtt elutasította az kötelező K-vitamint és minden egyéb orvosi segítséget, ezzel megölte hathetes kisfiát. Az édesapa annyira elvakult, hogy azóta is az orvosokat teszi felelőssé gyermeke halála miatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek