Starity

Különleges interjút adott Floor Jansen

2018. július 09. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A holland énekesnő egy különleges interjú keretein belül árult el néhány érdekességet zenekarairól, mindezeken túl, a nyelvtanulásról is ejtett néhány szót.

hirdetés

Floor Jansen (ex-After Forever, ex-ReVamp, Northward) a FortaRock fesztivál keretein belül vett részt egy kérdezz-felelek interjúban, ami hazájában, Holandiában került megrendezésre. Az énekesnő többek között arról mesélt, hogy milyen élmény volt újra fellépni a hollandok előtt, de mindezeken felül, szóba került a Nightwish, 2016-ban feloszlott zenekara, a ReVamp, de megannyi érdekességet megosztott a nagyvilággal.

Én örökre holland maradok, bár külföldre költöztem, és egy finn zenekarban énekelek, természetesen itt vannak a gyökereim, itt kezdtem el játszani a legkisebb helyeken. Magam mögött tudhatom a holland közönség támogatását. Ez nagyon szívmelengető

– magyarázta, majd szót ejtett a költözésről:

Sosem gondoltam volna magamról azt, hogy egyszer külföldre költözöm, csak mentem az utamon, megpróbáltam megtanulnia a finn nyelvet, ami elképesztően nehéz, így rájöttem, hogy ha valóban megakarom tanulni, akkor Finnországba kell költöznöm, ez egy óriási lépés volt számomra, és nagyon félelmetes is, hiszen egyedül csináltam végig.  Beleszerettem az északi országba, így lett Svédország az új otthonom. A finn soha nem fog jól menni, de svédül nagyon jól beszélek

– vallotta.

Most nincs különösebb vágyam, tökéletesen elégedett vagyok azzal, amit zeneileg a kreativitásommal elérek. Jelenleg dolgozom egy projekten, amit Jørn Viggo Lofstaddal közösen alkottunk még tíz évvel ezelőtt, a lemez idén októberben fog megjelenni. Ez egy afféle kísérlet köztem és a rock között. Mindig is szerettem volna egy csendes albumot rögzíteni, de valamiért sohasem sikerült, mivel a szívem a keményebb zene felé húz

– válaszolta arra kérdésre, miszerint tervez-e valami mással foglalkozni a Nightwish mellett. Mindezeken felül, elárulta, hogy a hamarosan kisfilmmel jelentkező Northward korongja mikor is válik majd elérhetővé.

A ReVamp két album után, 2016-ban intett búcsút rajongóinak, mivel az énekesnő fontosabbnak tartotta az egykoron Tarja Turunen vezette finn zenekart.

Mindezeken túl, szó esett a rajongók szívfájdalmáról is, ami nem más, mint a ReVamp 2016-os feloszlása:

Először is, amikor hirtelen csatlakoztam a Nightwish-hez, akkor terveztük a ReVamp második albumát, miután tartottunk egy kis szünetet - beteg voltam, de minden tőlem telhetőt megtettem az úton, készen álltam egy új album felvételére, de amikor csatlakoztam a Nightwish-hez az mindent megváltoztatott. Változtatnom kellett az új album megjelenésén, de nem mondtam azt, hogy « Ó most nem fogom kiadni a CD-t, vagy soha nem fogom befejezni » . Beakartam fejezni az albumot, és turnéra indulni a saját zenekarommal, hogy az emberek hallhassák a dalainkat.  Szóval ez történt, ez azt jelentette, hogy folyamatosan turnéznom kell és albumokat készíteni, mivel már egyszer kiégtem, nem akartam újra átélni. Választanom kellett, mert mindenkit arra kérni a ReVampben, hogy várjon rám, nos ez nem igazságos.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek