Starity

A Payne-McKay páros leszerződött a Gyűrűk Ura sorozathoz

2018. július 29. 16:04   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly bejárta a sajtót, hogy a világ egyik legismertebb története a filmvászon után a tévéképernyőket is meghódítja. Tegnap napvilágot látott a forgatókönyvírók kiléte.

hirdetés
A Payne-McKay páros leszerződött a Gyűrűk Ura sorozathoz
Fotó: New Line Cinema

John D. Payne - Patrick McKay forgatókönyvíró-producerpáros szerződést kötött a széria történetének kidolgozására, amely időben a Gyűrű Szövetségének megalakulása előtt fog játszódni – közölte tegnap a Variety.

Az Amazon Studios főnöke, Jennifer Salke jelentette be a TCA nyári sajtótájékoztató-körútján, ahol a nagy tévétársaságok kihirdetik a közeljövő televíziós projektjeit, leszerződött színészeit, íróit, rendezőit.

A gazdag világ, amit J.R.R. Tolkien teremtett meg, tele van magasztossággal és szívvel, bölcsességgel és sokrétűséggel

– mondta Payne és McKay.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy társulhatunk az Amazonnal, hogy újra életre keltsük. Úgy érezzük magunkat, mint Frodó, aki hatalmas felelősséggel indult el a Megyéből, hogy gondoskodjon rólunk – ez egy életre szóló kaland kezdete.

Payne és McKay a középiskola óta ismerik egymást; már több, mint két évtizede együtt dolgoznak. Legutóbbi projektjeik között szerepel a Star Trek 4 és a Jungle Cruise forgatókönyve.

1954-ben jelent meg J.R.R.Tolkien nyelvészprofesszor és író fő művének, a három kötetes Gyűrűk Ura regénynek első, A Gyűrű Szövetsége című könyve, amelyet még ebben az évben követett a második, A két torony. A harmadik könyv 1955-ben látott napvilágot, A király visszatér címmel. A képzeletbeli, de tökéletesen kidolgozott világban, Középföldén játszódó mítikus történet megalapozta a fantáziairodalmat. A Gyűrűk Ura a 20. század egyik legnépszerűbb szépirodalmi műve lett.

Fotó: New Line Cinema

Filmvászonra álmodni hatalmas, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt, és csak a 2000-es évek elején volt meg hozzá a filmszakma technikai háttere. 2001 és 2003 között három nagysikerű film került a mozikba Peter Jackson rendezésében, a New Line Cinema jóvoltából. Világszerte hatalmas kritikai és közönségsikert arattak, és összesen 17 Oscar-díjat nyertek el - köztük A király visszatér a legjobb filmért járót is.

A tavaly novemberi hírek szerint az Amazon együttműködik a New Line Cinema filmstúdióval, a J. R. R. Tolkien hagyatékát kezelő örökösökkel, valamint a HarperCollins könyvkiadóval is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek