Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a metálvilágban

2018. augusztus 27. 22:10   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, hogy melyik előadó jelentkezett újdonsággal az elmúlt időben, vagy esetleg lemaradtál kedvenced legújabb megnyilvánulásáról, vagy azt szeretnéd tudni mikor jelenik meg kedvenc csapatod új lemeze? Cikkünkből most megtudhatod, ugyanis összegyűjtöttük mindazt, ami az utóbbi időben esetleg elkerülte volna a figyelmed.

hirdetés

Új kislemezzel jelentkezett a Dark Sarah

Szeptemberben kerül a boltok polcaira a finn formáció vadonatúj korongja, ami a The Golden Moth elnevezést kapta. Az újdonság beharangozója a Trespasser című dal volt, mely nóta egy kisfilm keretein belül került publikálásra. Az utóbbi időben kiderült, hogy újabb video érkezése várható, ezt követően pedig előzetesek is napvilágra kerültek, mintegy bemutatva, hogy mire is számíthatnak majd az érdeklődők.

A Behind The Black Veil, valamint a The Puzzle jegyein haladva a harmadik album is vendégénekesek közreműködésével készült el; elsőként Zuberoa Aznárez nevére derült fény, majd kiderült, hogy Marco Hietala (Nightwish,Tarot, ex-Sinergy), és Netta Skog (ex-Ensiferum, ex-Turisas) is hallható lesz egy-egy dal erejéig.

A napokban megérkezett a csapat vadonatúj kislemeze, a The Gods Speak című szám képében, mely tétel az imént említett Marco és Zuberoa közreműködésével került rögzítésre. A számhoz egyébként egy dalszöveges videoklip is készült, ami Wayne Joyner munkáját dícséri.

Zajlik az élet Tarja háza táján

Az énekesnő boldogsága nem is lehetne nagyobb, hiszen júliusban jelent meg Act II nevezetű DVD-je, melynek kapcsán a napokban turnéra indult. A finn szoprán egy finnországi lapnak adott egy terjedelmes interjút, melyben ismét egykori zenekaráról, a Nightwish-ről mesélt. Kiderült ugyanis, hogy a 2005-ös válás volt az oka annak, hogy a finn énekesnő menekülés- szerűen lépett le otthonából, Finnországból.

Kiugrottam a lyukból, és most nagyon büszke vagyok azokra az évekre és a zenére is. A Nightwish lehetőséget adott nekem arra, hogy szólóénekes legyek, és hogy saját karrierem legyen. Ezek a problémák máig a részeseim, de nem bántam meg, és nem semmin sem szeretnék változtatni.

– vallotta.

Érdekesség, hogy az énekesnő a napokban egy szavazást is megnyert, amit a Sudupereviewer nevezetű oldal indított, mintegy felmérve a rajongók álláspontját. A kérdés természetes az volt, hogy a Nightwish-rajongók melyik vokalistát tartják jobbnak. Köztudott, hogy a finnek jelenleg harmadik énekensőjét fogyasztja, az ominózus „versenyben” azonban csak Tarja és a jelenlegi mikrofontulajdonos, Floor Jansen lett feltüntetve. A végeredmény egyértelmű lett: nagy hang és headbang ide-vagy oda a fanatikusok Turunent helyezték a dobogó legfelső fokára.

Ha mindez nem volna elég, az eredeti Nightwish-énekesnő néhány órája egy vadonatúj kisfilmet is megjelentett, ami ismét a már fent is említett kiadványról került kimásolásra. A választás ezúttal az Over The Hills And Far Away (Gary Moore/Nightwish) című számra esett, ami a 2016-os Woodstock fesztiválon került rögzítésre.

Íme:

Kiderült, hogy mikor jelenik meg a Children Of Bodom tizedik nagylemeze

Köztudott, hogy a zenekar már lázasan dolgozik vadonatúj albumán, amit terveik szerint idén küldtek volna a boltok polcaira. A Blabbermouth jóboltából azonban kiderült, hogy a korong jövő márciusban hódítja majd meg a világot, Henkka Seppälä pedig elárulta, hogy az újdonság nagyon sokoldalú lesz.

Elmondása szerint igazi COB-album formálódik a stúdió falain belül, ám bizonyos szempontból mégis valami új lesz. Mindezeken felül, a basszeros azt sem volt rest elhinteni, hogy aki ügyesen odafigyel majd a dalokra, az fellelheti majd legnépszerűbb lemezük, a Follow The Reaper jegyeit is. További érdekesség, hogy a közelmúltban ünnepelni is akadt idejük a srácoknak, ugyanis negyedik nagylemezük, a Hate Crew Deathroll 15 éve került megjelenésre, majd lett a metálkedvelők kedvence.

 

A post shared by Children Of Bodom (@cobhc) on

Bemutatta új lemeze névadó tételét a MaYaN

Szeptember 21-én kerül debütálásra az új felállású MaYaN legújabb stúdiólemeze, a Dhyana. A múlt hónapban megismerhettük a lemez beharangozó tételét, a The Rhythm Of Freedom című szám képében, amihez egy dalszöveges kisfilm is készült. A közelmúltban azonban bemutatták az album névadóját is, melynek képében egy csodálatos balladát köszönthetünk. A nótához egyébként egy videoklip is készült, melynek köszönhetően a szerzemény hamar belopta magát a célközönség szívébe.

A Dynazty is újdonsággal jelentkezett

Szeptemberben minden bizonnyal forgalom lesz a lemezboltokban, hiszen a svéd Dynazty is a jövő hónapban jeleníti meg vadonatúj nagylemezét, a Firesign képében. A Nils Molin vezette lemezgyárosok nemrégiben dobták piacra kislemezüket, a Breathe With Me című szám képében, a napokban pedig mintegy meglepetésként a The Grey című számra derítettek fényt, ami egyben a második kislemezük.

2019-ben a DragonForce is új albummal tér vissza

A Marc Hudson vezette legendák tavaly dobták piacra legutóbbi albumukat, a Reaching Into Infinityt. A korong azonnal sikeres lett, idén pedig nem kisebb dologgal jelentkeztek, mint a 2012-es albumuk újrafelvett változatával, ami a frontember első közös munkája volt a brit sárkányokkal. A The Power Within nevezetű kiadvány természetesen új elnevezést is kapott, így hat év elteltével Re-Powered Within címen vált elérhetővé.

Sam Totman egy korábbi interjú során elmesélte, hogy ő már rengeteg dalt papírra vetett, így a turné végezetével ők is stúdióba vonulnak, reményeik szerint pedig jövőre már a boltok polcain fog tündökölni újdonságuk.

 

A post shared by DragonForce (@dragonforcehq) on

Újabb érdekes nap a Powerwolffal

A német farkasok a múlt hónapban jelenítették meg vadonatúj kiadványukat, ami a The Sacrament Of Sin elnevezést kapta. A srácok jelenleg is e lemezt népszerűsítik világszerte, melynek folyamán a nyári fesztiválokról rövid werkifilmeket forgattak. A mindössze néhány percet felölelő videók különlegessége az, hogy az első forgatása során történt a csapattal egy kisebb baki, ami végül az összes felvétel meghatározó darabjává vált.

Az énekes tévedésének köszönhetően a rajongóknak nagy kedvencé váltak a werkifilmek, és nem csupán azért, mert betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, hanem sokkal inkább azért, mert a Dorn Attila vezette falka viccesen vázolja fel a helyzetet, és kalauzolja a nézőket az adott helyszínen, miközben többször is elhangzik az ominózus kérdés: ez egy videó?

Elize Ryd megőrül a Northward bemutatkozó daláért

A napokban jelent meg a Northward bemutatkozó kislemeze, a While Love Died. A Floor Jansen és Jørn Viggo által életre hívott csapat október 19-én jeleníti meg saját magukról elnevezett első rocklemezét, mely által szelídebb oldalukat is megmutatják a tűkön ülő közönségnek.

Az újdonság láthatóan hatalmas siker lett, hiszen napról napra több megtekintésben részesül a Nuclear Blast lemezkiadó YouTube-csatornáján. Az is kiderült, hogy a nóta a kollégák tetszését is elnyerte, az Amaranthe frontasszonya pedig kapva az alkalmon az Instagramon kommentálta a duónak, miszerint szerinte is remek munkát végeztek.

Fotó: Northward

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek