Starity

Mégis visszatérnek a halhatatlanok?

2019. január 02. 20:08   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A John Wick társrendezője még mindig reménykedik egy Hegylakó-rebootban.

hirdetés
Mégis visszatérnek a halhatatlanok?
Fotó: 20th Century Fox

Már hosszú évek óta megy a huzavona a kultikus Highlander-franchise újraélesztése kapcsán, amelynek során különböző írók, rendezők és színészek neve is felmerült.

A projekt aztán a John Wick társrendezője, Chad Stahelski révén úgy tűnt, új életre kel néhány évvel ezelőtt. Az elmúlt napokban több médiaoldal is foglalkozott a hírrel, legutóbb a WeGotThisCovered.

Vajon mi lehet az oka a késlekedésnek? Egy kultuszfilmhez a legjobb esetben is csak nagyon óvatosan, vagy egyáltalán nem nyúlnak hozzá a filmesek.

A Hegylakó-univerzum vonzereje a fő témája, ami mindig is vonzotta az emberek fantáziáját: a halhatatlanság.

A mítosz szerint köztünk élnek a halhatatlanok, akik évszázadokon át egymás ellen küzdenek a végső "jutalomért", ami nem más, mint a legnagyobb tudás és hatalom. A győztes emellett halandóvá válik és végre nyugodtan élheti le az életét, családot alapíthat ahelyett, hogy újra és újra végig kelljen néznie a szerettei halálát.

20th Century Fox

Az 1986-os filmben mutatkozott be a 468 éves skót-felföldi főhős, Connor MacLeod, akit Christopher Lambert keltett életre, és olyan színészek oldalán játszott, mint Sean Connery és Clancy Brown.

Russell Mulcahy rendező felkérésére a Queen írta az azóta legendássá vált filmzenét; a legismertebb dalok a Princes of the Universe, a Who Wants to Live Forever, a Gimme the Prize és az A Kind of Magic.

A filmhez négy folytatás készült több kevesebb sikerrel, majd 1992-ben indult útjára Duncan MacLeod, Connor bajtársának kalandjaival a nagy népszerűségnek örvendő Hegylakó-tévésorozat, és egészen 1998-ig futott. Adrian Paul-lal utazhattunk vissza a különböző évszázadokba, és a bevezető epizódban Christopher Lambert is feltűnt.

Egy rövid életű spin-off, a Hegylakó – A holló is elkészült, amelyben a tévésorozat egyik kedvelt halhatatlan karaktere, az Elizabeth Gracen alakította Amanda állt a központban.

Még mindig benne vagyok, hogy elkészítsem a Hegylakót. [...] Olyannak akarjuk megalkotni, ami szerintünk művészi szempontból ütős lesz, és eddig még nem ütköztem ellenállásba, mert azt mondták rá, hogy 'nézd, amit a John Wickben tettél a fegyverekkel, azt akarjuk, próbáld ki a kardokkal is. Alkoss valami menőt és egyedit, és amire a nézők majd azt mondják, hogy hú, még sosem láttam ilyesmit.'

- mondta Stahelski.

Adva van egy nagyszerű mitológia, és kihívás az akciók megtervezése. Milyen is lehet egy olyan fickó, aki már 500 éve gyakorolja a kardforgatást? [...] Szeretem az első Hegylakó-filmet és azt hiszem, egész jó helyen vagyok. A kreatív csapat, a producerek és a stúdió mögötte azt mondták, 'a tiéd, játssz vele' 

- tette hozzá.

A Bohém rapszódia című sikerfilmnek köszönhetően a Queen ismét előtérbe került, ami új lendületet adott az együttessel egybeforrt Hegylakó-franchise újraálmodásának is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek