Starity

A partik királya: Blitzwolf AS-2 hordozható Bluetooth hangszóró

2019. január 04. 23:11   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha összejöttök a haverokkal egy kis bulizásra és ezt a hangszórót húzod elő, garantáltan te leszel a király – csak a szomszédok nem fognak örülni. A Blitzwolf hordozható hangszóróját teszteltük, ami nem kis teljesítményre képes.

hirdetés

A hangszóró – ahogy a többi Blitzwolf-terméknél megszokott – igényes, könnyen nyitható csomagolásban érkezett. A márka zöld-fehér színe a dobozon kevésbé kelt prémium hatást, de a csomagolás anyaga annál inkább, nem spóroltak rajta.

Formabontó design

A terméket először kézbe fogva szembesültem azzal, hogy a gyártó komoly dolgot rakott le az asztalra. A hangfal súlya brutális: ebben valóban van anyag, kb mint egy tégla, és ez a hasonlat a nagyságra és formatervre is illik. Utóbbit negatív értelemben is lehet érteni, de ez ízlés kérdése. Való igaz, az AS-2 elég egyedi, robosztus külsőt kapott, ami egyébként passzol is a hangzásvilágához – de ne szaladjunk ennyire előre.

Méreteit tekintve egy 23 cm hosszú, 12,5 cm széles, több mint egy kilós hangszóróról van szó, amely matt fekete rácsozással, a széleken elnyújtott hatszöget formázó szálcsiszolt alumínium felületekkel rendelkezik. Utóbbi design elem igazán jól feldobja, amitől minőségi portéka benyomását kelti. A hangszóró alján két gumicsík biztosítja a stabil helyzetet az asztalon. A csomagban találunk még egy Jack-kábelt, egy USB-kábelt a töltéshez, valamint egy rövid leírást.

Bármire rákötheted

A tetején vannak a vezérlőgombok, amelyek stíusosan beleolvadnak a designba, ezáltal nehezen is olvasható, hogy melyik gomb melyik, de ez csak az első két percben okoz problémát. Sorrendben: bekapcsolás, bemeneti mód váltása, telefon, lejátszás szüneteltetése, hangerő csökkentése, hangerő növelése. Utóbbi két gomb ráadásul multifunkciós, hosszan nyomva zeneszámot volt előre vagy hátra. 

A telefon gomb már árulkodik arról a funkcióról, hogy felvehetjük a telefont, ha zenehallgatás közben jön egy hívásunk. Ilyenkor értelem szerűen leáll a zene és kihangosítja a beszélgetést és a beépített mikfronon keresztül cseveghetünk. Keveset fogjuk használni, de azért jól jöhet.

A hangszórón találunk 3,5mm Jack csatlakozós AUX bemenetet, amivel például PC-re vagy laptopra is ráköthetjük, illetve hátul egy microSD (TF) kártyaolvasó is helyet kapott, ezeken kívül Bluetooth 4.2-vel csatlakozhatunk hozzá. Annyi lehetőségünk van, hogy biztosan nem lesz probléma a megszólaltatása. A Bluetooth-csatlakozás a legkényesebb terület, de ez teljesen zökkenőmentesen ment, azonnal megjelenik az eszközlistában és automatikusan csatlakozik a későbbiek folyamán.

Akár 10 órát is kibír egyetlen töltéssel

Hálózati adapter nem jár hozzá, viszont tettek egy 18V-os bemenetet rá, így opcionálisan azon keresztül is tölthető, ha épp van otthon. Utóbbi megoldás azért is jön jól, mert ezzel felére csökkenthető az amúgy elég hosszú 5-6 órás feltöltési idő, ami nem meglepő, hiszen az akku 5200mAh kapacitású. Cserében kapunk normál hangerőn hallgatva 8-10 óra lejátszási időt, maximális hangerőn (ha létezik olyan, aki bírja füllel) 2-3 órát bír ki. A töltöttséget kis pöttyökkel jelzi a gombok mellett, illetve ha lemerülünk, azt fura pittyegő hanggal jelzi is nekünk.

Hangzásvilág

A hangszóró nem hogy hozza azt a hangképet, amelyet manapság elvárunk egy hordozható hangszórótól, de jócskán túl is teljesíti. Összesen 40W teljesítményre képes a hangfalunk, amelyet egy 30 Wattos mély és két 5 Wattos középmagas-sugárzó ad össze.

A gyártó a bemutatóiban mindenhol a megerősített basszust emeli ki fő tulajdonságként és ezt okkal teszi. Meglepően erős mélyhangokat produkál ez a kis doboz – konkrétan arcba tud vágni. A polcra rakva a mellette lévő dolgok rendesen berezonáltak egyes zeneszámok közben, ilyet ekkora hangszórónál még nem tapasztaltam.  

Viszont ami az erőssége, az egyben a gyengéje is: úgy tűnik, a gyártó az egész hangszínt a mélyhangok irányába tolta el, így ez meghatározza a hangzásvilágot. Egy dolgot kell megjegyezni, hogy ha eleve alkalmazunk hangszínszabályozást (EQ-t) a zenén, amelyet a hangszóróra küldünk, akkor a mélyebb frekvenciákat jobb békén hagyni. 

Ennek a termékkategóriának a jellemzője még az elkerülhetetlen műanyagdobozos hangzás, bár ez csak minimálisan érezhető, ezzel sajnos együtt kell élni annak, aki ilyen típusú hangszórót választ, legyen az bármilyen márka. Egyébként külön pozitívum, hogy a hangerőt magasra csavarva sem kapunk puffugást, recsegést, szépen kiadja a megfelelő hangokat így is. 

A Bangood oldalán nagyjából 20 000 Ft körül juthatsz hozzá ehhez a hangszóróhoz, ami nagyon jó vétel, tekintve, hogy ennyi pénzért ilyen paraméterekkel rendelkező hangszórókat nem igazán találunk a piacon. Megrendelni ide kattintva tudod.

Ha még nem rendeltél soha Kínából és nem tudod hogyan működik, akkor irány a RendeljKínait.hu, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz.

További tesztjeink is vannak, itt találod őket:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek