Starity

Roddick győzelemmel tért vissza Bázelben

2010. november 03. 21:09   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Andy Roddick egy háromhetes kihagyás után tért vissza a bázeli Swiss Indoors ATP 500-as férfi keménypályás teniszversenyen.

hirdetés
Roddick győzelemmel tért vissza Bázelben

A 28 éves amerikai játékos három héttel ezelőtt szenvedett ágyéksérülést a shanghaji tornán, majd a bázeli versenyen tért vissza sérüléséből.

Az első fordulóban a szintén amerikai Sam Querrey volt Roddick ellenfele. Ezidáig 6 meccset játszottak egymás ellen, amiből négyet Roddick, kettőt pedig Querrey nyert meg. Mindketten hatalmas szerváikról ismertek, így a közönség egy szoros mérkőzésre számíthatott, ahol az óriási adogatások és az ászok dominálnak. Mivel mindkét játékos elég rossz formában érkezett Bázelbe, bizonyítási vágyban nem volt hiány.

Az első szett Roddick adogatásával kezdődött, amit könnyedén semmire nyert. Querrey is love-game-mel kezdett, majd egészen 5:5-ös állásig fej-fej mellett haladtak. Ezután Andy megnyerte adogatójátékát, így 6:5-re módosult az állás, tehát Querrey a szettben maradásért szervált. Roddick ebben a játékban először jutott bréklabdához, amit sikeresen ki is használt, ezzel megnyerte az első játszmát 7:5-re.

A második szettet ismét Roddick kezdte, ugyanolyan magabiztossággal, mint az elsőt. Ez a játszma ha lehet még szorosabban alakult, mint az előző. Querrey a meccs során először bréklabdához is eljutott egy bizonytalanabb Roddick szervajátéknál, ám ezt nem sikerült kihasználnia. Végül a két amerikai teniszező között tie-breakre került sor. A rövidítésben először Querrey jutott el szettlabdáig, ám a döntő pillanatban megremegett a keze, így nem tudta megnyerni a játszmát. Ezután Roddick került előnybe, aki ellenfele hibáinak is köszönhetően, végül megnyerte a második szettet is, így győzedelmeskedett az 1 óra 38 percig tartó mérkőzésen. A meccsen Andy 16, míg Querrey 13 szervát ütött, nyerő ütésből pedig előbbi 47, utóbbi 43-mat ért el.

A következő fordulóban az amerikai játékos ellenfele a kazahsztáni Andrey Golubev lesz. Roddicknak nagy szüksége van egy jó szereplésre Bázelben, majd jövő héten Párizsban, hiszen szeretne részt venni az év végi világbajnokságon, ahova már csak három hely kiadó.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek