Starity

Újabb rajongói teória ütötte fel a fejét: Kurt Cobain megrendezte a saját halálát?

2019. április 08. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrégiben a franciaországi Nizzában vélték látni a 27 éves korában elhunyt énekest.

hirdetés

Kurt Cobain is azon sztárok közé tartozik, akikről előszeretettel gyártanak elméleteket a rajongók, mint ahogyan a néhai Elvis Presley-ről vagy Tupac Shakurról. Hármójukban azon túl nincs sok közös, hogy mind a zeneipar nagy alakjaiként vannak számon tartva, emellett hosszú évekkel ezelőtt meghaltak. Időnként persze szemfüles fanatikusok itt-ott látni vélik őket, és ez történt most Cobainnel is, akiről máris azt pletykálják, csak megrendezte a halálát, hogy kiléphessen a számára oly' terhessé vált rivaldafényből.

A Mirror tette közzé azt a felvételt, ami nemrég készült Nizzában, és ami állítólag az 1994-ben elhunyt zenészt ábrázolja leopárdmintás karigánban, fehér pólóban és a tőle jól megszokott fehér napszemüvegben. A férfi talán első pillantásra emlékezetet Kurtre, ám valljuk be, nem néz ki 52 évesnek, mint amennyi most a zenész lenne, ha még élne.

Kurt Cobain 1994-ben (balra) és az állítólagos Kurt Cobain ma (jobbra) I Fotó: Twitter

Cobain holttestére 1994. április 8-án találtak rá – akkor már három napja halott volt. Az énekes már tinédzserkorában is hangoztatta, hogy öngyilkos génjei vannak és egy nap majd végez magával, ám sokan a mai napig úgy tartják, gyilkosság áldozata lett, noha búcsúlevelet is hagyott maga után, melyben megmagyarázza, miért is tette, amit tett.

Már túl sok éve nem éreztem a zenehallgatás és zenealkotás izgalmát, sem az olvasásét és az írásét. Elmondhatatlan bűntudatom van mindezen dolgok miatt. Például, amikor ott vagyunk a kulisszák mögött, és kialszanak a fények és tombolva felzúg a tömeg, ez nem hat rám úgy, ahogy Freddie Mercuryra hatott, aki láthatóan imádta a tömegből felé áradó szeretetet és rajongást, amit én abszolút csodálok és irigylek. Az igazság az, hogy nem tudlak becsapni titeket, semelyikőtöket. Ez egyszerűen nem fair se veletek, se velem szemben. A legszörnyűbb bűn, amit el tudok képzelni, hogy színleléssel átverem az embereket és úgy teszek, mintha 100%-osan jól érezném magam. (...) Nincs már bennem szenvedély, és úgy emlékszem, jobb kiégni, mint elenyészni

– olvasható a levélben. [via Wikipédia]

A minap volt Cobain halálának 25. évfordulója, melynek apropóján lánya, Frances Bean Cobain is felszólalt a mentális betegségekkel kapcsolatban. Ezt üzente a rajongóknak az Instagramon keresztül:

Ha a mentális egészségeddel küzdesz és szükséged van valakire, akivel beszélhetsz, kérlek, ne félj megkeresni a gondjaiddal a barátaidat, szomszédaidat, szüleidet, bizalmasaidat, tanáraidat vagy akár ismeretleneket az interneten. Nem gyengeség az, ha segítségre szorulsz. Vessünk véget a stigmának és a mentális egészséggel vívott küzdelemmel szembeni szégyenkezésnek.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek