Starity

Elhunyt Gesztesi Károly

2020. január 04. 18:06   |   Szerző: Alysia

A mai napon 56 éves korában meghalt Gesztesi Károly, magyar színész, szinkronszínész.

hirdetés
Elhunyt Gesztesi Károly

Gesztesi Károly a mai napon a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor rosszul lett, szívinfarktust kapott. A színész félreállt autójával, de hiába érkezett gyorsan a segítség, 50 percen keresztül próbálták újraéleszteni, azonban az életét már nem tudták megmenteni. 

Gesztesi Károly 1963. április 16-án született Budapesten. Születésekor Tóth Károlyként anyakönyvezték, később felvette édesanyja második férjének nevét. Három házasságából öt gyermeke született. 

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben volt látható, mint például Szabadság, szerelem, Valami Amerika 1-2, Csak szex és más semmi. Gesztesi az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt. A Shrek című animációs filmekben ő adta Shrek magyar hangját, illetve a Trónok Harcában Robert Baratheon karakterét is ő szinkronizálta. Éveken át játszott a Jóban Rosszban című szappanoperában. 

Voltam én az ország legjobb papája, de tivornyázó színésze is, mindig a végletek emberének tartottak, ám a családom és a hozzám közel állók tudják, hogy teljesen átlagosnak mondható, emberi életet élek

– nyilatkozta tavaly szeptemberben a Blikknek.

Nyugodjon békében! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek