Starity

Alexander Rybak gyógyszerfüggőségéről vallott

2020. június 12. 23:11   |   Szerző: Móni72

A rengeteg pozitív visszajelzésért és támogatásért máris három új dallal jutalmazta rajongóit.

hirdetés

Alexander Rybak  az utóbbi időben időről időre hírt adott rosszkedvéről, rejtélyes gyengélkedéséről a közösségi médiában, de amivel végül előrukkolt, arra senki nem számított az egyébként mindig mosolygós, energikus norvég hegedűművész-énekestől.

Őszintén és bátran osztotta meg megrázó élményeit, és egyidejűleg a VG norvég lapnak is nyilatkozott.

Tizenegy éve küzd altató- és antidepresszánsfüggőséggel, ami a hirtelen jött siker miatti alvásproblémák kezelésével, ártalmatlanul kezdődött. Később fizikai fájdalmaktól szenvedett és társas kapcsolatai is megsínylették.

Végül majdnem tönkretette az életem

Alexander fontosnak érzi, hogy nyitott és őszinte legyen a közönsége előtt, és nagy tehertől szabadult meg azzal, hogy beavatta őket a titokba.

Nehéz volt utazgatni, folyton mosolyogni és közben úgy tenni, mintha minden rendben lenne.

Januártól kezelésre jár és egyre inkább kezdi visszanyerni régi önmagát. A jövőben azt tervezi, hogy élményei megosztásával segít a hasonló problémával küszködőknek.

A művész az elmúlt években a barátnőjével való szakítás miatt még inkább magára maradt a démonaival való küzdelemben. Június 4-én viszont egyszerre két új dal megjelenését is bejelentette.

Ennek a zenének a megírása segített át a rehabilitációs időszakon

Mindkét dalt egy-egy, negatív élményekkel, testi és lelki szenvedésekkel teli időszak ihlette.

A Give Me Rain című, táncra buzdító popdal némi reggae-beütéssel többek között a gyógyszerek elhagyásával járó depressziót és hallucinációkat eleveníti fel; azonban pozitív kicsengésű, a gyógyulásba vetett hit dominál benne.

Egy héttel később kijött a Give Me Rain orosz változata is, ugyanazzal a zenével, de új címmel - "Pozagyí" [Hátul] - és szöveggel.

A My Whole World című melankolikus country-számot a barátnőjével történt szakítása ihlette, miközben tavaly nyáron az Egyesült Államokban egyedül járta be egykori közös nyaralásuk színhelyeit.

Egyelőre még nem készültek el a videóklipek a dalokhoz, de a Give Me Rain videójának befejezéséhez a rajongói közreműködését kérte:

A dalszövegek és további információk itt olvashatóak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek