Starity

Lopással vádolják a Stranger Things alkotóit

2020. július 19. 11:11   |   Szerző: Alysia

2016-ban indult a Netflixen a Duffer testvérek által alkotott Stranger Things sorozat, ami azóta az egyik legnépszerűbb sorozat lett a világon. A sikernek köszönhetően már a negyedik évaddal fog visszatérni a képernyőkre.

hirdetés
Lopással vádolják a Stranger Things alkotóit

Azonban a napokban napvilágot látott a hír, miszerint Jeffrey Kennedy beperelte a Netflixet és a Stranger Things alkotóit, Matt és Ross Duffert, amiért ellopták a Totem című sorozatának forgatókönyvét, ami egyébként még nem jelent meg.

Kennedy elárulta, hogy sorozatát egy gyermekkori barátja, Clint Osthimer halála ihlette, aki epilepsziában halt meg. 

A történet 1980-ban játszódik, és kisvárosban élő gyerekekről szól, akik közül az egyikük epilepsziás rohamokkal küzd, és a rohamok során egy másik természetfeletti síkra kerül, ahol egy démonnal kell megküzdenie. 

Az Irish Rover Entertainment a szerzői jogok megsértése miatt indított pert és kártérítést követel. A Netflix képviselője elmondta a TheWrapnak, hogy Mr. Kennedy évek óta zaklatja őket különböző összeesküvés-elméletekkel, hiába magyarázták el neki többször is, hogy a Duffer testvérek még soha nem hallottak róla és csak a saját kreativitásuknak és kemény munkájuknak köszönhetik a sorozat létrejöttét. Miután megtagadták a kártérítést, Kennedy beperelte őket.

2018-ban szintén hasonló pert indított Charles Kessler, aki azt állította, hogy az egész sorozat ötlete tőle származik. Kessler a bírósági tárgyalás előtti napon ejtette a pert.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek