Starity

Négy milliárdos elmesélte élete legjobb tanácsát

2020. augusztus 01. 21:09   |   Szerző: Four

Saját maguk erejéből lettek milliárdosok, most elárulták, mit fogadtak meg.

hirdetés

1. Kendra Scott, a Kendra Scott alapítója és vezérigazgatója

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kendra Scott (@kendrascott) által megosztott bejegyzés,

 

A 46 éves Scott 2002-ben, mindössze 500 dollárral a zsebében kezdte el saját vállalkozását, Austinban. Elmondása szerint olyan drágakövekből készült természetes hatású ékszereket akart készíteni, amelyeknek elérhető ára van. 

Ma már 108 üzlete van az Egyesült Államokban és Londonban, és felkerült a Forbes "önerőből leggazdagabb" nőinek listájára. 

Ha az álmaid megvalósításáról van szó, soha ne fogadd el a nemleges választ. Amikor elkezdtem a Kendra Scottot, rengeteg ember mondta, hogy költözzek New Yorkba vagy Los Angelesbe, így lesz csak sikeres a divatmárkám. (...) Könnyen hagyhattam volna, hogy ezek a "nemek" eltántorítsanak, és higgyétek el, voltak napok, amikor ez csábítónak tűnt. De ragaszkodtam az ösztöneimhez, és Austinban vertem gyökeret.

- mondta Kendra.

2. Lisa Locker, a Cycle Bar tulajdonosa, ingatlanbefektető

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CycleBar Denver (@cyclebar_denver) által megosztott bejegyzés,

 

Miután a Philip Morris kereskedelem és marketing részlegén elérte a csúcsot, Lisa úgy döntött, a saját útját fogja járni. Belefogott az ingatlanbizniszbe és még egy kannabiszt forgalmazó cége is volt. Jelenleg három CycleBar (egy szobabiciklizésre specializálódott fitneszcég) tulajdonosa Denverben és környékén. 

Azt mondanám, az egyik legjobb tanácsot az apámtól kaptam, aki vállalati üzletember. Már a legelejétől kezdve azt mondta, hogy fektessem be a pénzemet. (...) Valószínűleg ez volt a legjobb dolog, amit tettem. És azt is mondta, hogy fektessem be ingatlanokba, hosszú távon gondolkodjak, találjak egy jó helyet - nem feltétlenül a legjobb kilátással, de a legjobb iskolákkal.

mesélte.

3. Holly Parker, a Holly Parker Team alapítója és vezérigazgatója

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Holly Parker (@hollyparker_nyc) által megosztott bejegyzés,

 

Holly Parker manhattani ingatlanbróker 25 éves pályafutása alatt elmondása szerint több mint 8 milliárd dollárt keresett. Hozzátette, a munkája nem csak anyagilag volt jövedelmező, "a legmélyebb kapcsolatait, élményeit azokból az ismeretségekből nyerte, akikkel az ingatlanbiznisz során találkozott". 

Az apám mindig azt mondta, minél keményebben dolgozol, annál szerencsésebb leszel. Ez egy nagy tanulság. Nincsenek rövidített utak, és kelleni fog egy terv. Voltak barátaim, akik nagyon szerettek volna sok pénzt keresni, de nem terveztek meg semmit. Ugyanúgy, mint egy diéta során: ülhetünk itt és várhatjuk, hogy legyen szupermodell alkatunk, de egy diétához is kell terv, rendszeresség. (...)

4. Siggi Hilmarsson, a siggi's yogurt alapítója és elnöke

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siggi Hilmarsson (@siggi_hilmarsson) által megosztott bejegyzés,

 

2005-ben, egy évvel azután, hogy a Columbia Business Schoolt elvégezte, Siggi felmondott akkori munkahelyén és megalapította saját, joghurtot forgalmazó vállalkozását. A cég kölönlegessége, hogy egy speciális izlandi joghurtot, a skyrt értékesíti. A férfi elmondása szerint a kezdet nagyon nehéz volt: alkalmanként a szüleinek kellett besegítenie a lakbérébe. 2018-ra azonban a cég egy 200 millió dollár értékű birodalommá vált. Ma már az Egyesült Államokon kívül még 15 országban árulják Hilmarsson termékeit. 

A trükk az, hogy amint kijárod az iskoláid, kezdj bele a vállalkozásodba, mert akkor még hozzá vagy szokva ahhoz, hogy nincs pénzed. (...) Annyi diákhitelem volt, hogy nem tudtam emelni az életstílusomon a korábbi munkámnál, ez pedig sokat segített. Hosszú ideig nem volt túl sok a keresetem, amikor New Yorkban éltem, és így nem is voltak nagyok az elvárásaim, ami alapvetően nehéz lett volna. 

- mondta.

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek