Starity

15 celeb, akiről dalt írtak

2020. szeptember 22. 14:02   |   Szerző: Four

Leginkább szerelmek, szakítások kapcsán készültek azok a dalok, amelyek híres emberekről szólnak.

hirdetés

1. Kings of Leon - Sex on Fire

Akiről szól: Lily Aldridge

Embed from Getty Images

Caleb Followill nem hiába írta meg az együttes egyik leghíresebb dalát a Victoria's Secret modell Lily Aldridge-ről: a híresség ma már a felesége lett és gyermekeik is születtek.

2. Justin Timberlake - Cry Me A River 

Akiről szól: Britney Spears

Embed from Getty Images

Justin Timberlake és Britney Spears csúnya szakításának nem csak az újságok állítottak emléket, hanem ez a dal is. Timberlake ugyan sosem erősítette meg, hogy exe ihlette a számot, de a popkultúra már tényként könyvelte el. 

3. Ed Sheeran - Don't

Akikről szól: Ellie Goulding és Niall Horan

Embed from Getty Images

Ed Sheeran egészen pontosan két kollégájáról is írt egy számban: a Don't című alkotás Ellie Gouldingról szól, aki akkor Niall Horannel flörtölt.

4. John Legend - All of Me

Akiről szól: Chrissy Teigen

Embed from Getty Images

Köztudott, hogy John Legend legnagyobb múzsája felesége, Chrissy Teigen. A zenész egyik legszebb dalát, az All of Me-t is Teigen inspirálta, de kettejük között kezdettől fogva sistergett a levegő - Legenddel egyik klipforgatásán ismerkedtek meg, és azóta elválaszthatatlanok.

5. Harry Styles - Kiwi

Akiről szól: Georgia Fowler

Embed from Getty Images

A One Direction egykori tagja rövid ideig járt a szintén VS modell Georgia Fowlerrel, de a kapcsolat ahhoz azért elég intenzív volt, hogy dal szülessen belőle. A "Kiwi" cím Fowler új-zélandi származására utalhat. 

6. Kanye West - Bound 2

Akiről szól: Kim Kardashian

Embed from Getty Images

A reality-sztár nem csak inspirálta a számot, de szerepelt is a klipjében. 

7. Miley Cyrus - 7 Things 

Akiről szól: Nick Jonas

Embed from Getty Images

Az énekesnő még karrierje elején jött össze Nick Jonasszal, ám a dolog nem tartott sokáig és csúnya vége lett. Cyrus érzéseit dalban fejezte ki, ebből született a 7 Things. Miley több kapcsolatának végéről is írt már: Liam Hemsworth-szel történt válása után a Slide Away, Cody Simpsonnal való szakítása után a Midnight Sky került a slágerlisták élére.

8. Coldplay - Fix You

Akiről szól: Gwyneth Paltrow

Embed from Getty Images

A színésznő szeretett édesapjának halálakor született a Chris Martin által írt szám. A zenész és Paltrow akkoriban házasok voltak, a férfi pedig enyhíteni szeretett volna Gwyneth fájdalmán a dallal.

9. Mariah Carey - Obsessed

Akiről szól: Eminem

Embed from Getty Images

Az énekesnő 2009-es dalában olyannyira nem rejtette véka alá, hogy ki inspirálta a számot, hogy még be is öltözött Eminemnek a felvételen. Kettejük kapcsolata azért kezdett el rizikóssá válni, mert bizonyos pletykák szerint romantikus szálak fűzték össze őket - ezt viszont Carey mindig is tagadta.

10. Rihanna - Cold Case Love

Akiről szól: Chris Brown

Embed from Getty Images

A 2000-es évek egyik legcsúnyább szakítása volt az övék: Chris Brownról ugyanis kiderült, fizikailag bántalmazta az énekesnőt. RiRi fájdalmát a Cold Case Love című dalban öntötte ki (habár a szöveget Justin Timberlake jegyzi, az énekesnő az alkotáson már rögtön a szétválás után elkezdett dolgozni), de feltehetőleg a kapcsolatról szól Man Down című száma is. 

11. Taylor Swift - Delicate

Akiről szól: Joe Alwyn

Embed from Getty Images

Az énekesnő rengeteg dalát múltbéli kapcsolatai inspirálták, a jelenlegi szerelméről, Joe Alwynról szóló szerzeményeit sok-sok korábbi, ebben a témában készült szám előzi meg. A teljesség igénye nélkül egy mini lista, amelyben nem csak romantikus jellegú dalok találhatók:

Getaway Car - Tom Hiddlestonról,

Style - Harry Stylesról,

Forever and Always - Joe Jonasról,

Better Than Revenge - Camilla Belle-ről,

Dear John - John Mayerről,

Innocent - Kanye Westről,

Red - Jake Gyllenhaalról,

Bad Blood - Katy Perryről,

Mad Woman - Scooter Braunról. 

12. Selena Gomez - Souvenir

Akiről szól: The Weeknd

Embed from Getty Images

A két előadó abban az időszakban volt együtt, amikor Gomez vesetranszplantáción esett át. Harag úgy tűnik, nincs köztük, és mindkettejük táplálkozott a kapcsolatból zeneileg is: míg Sel Souvenir című dala alig félreérthető módon exéről szól, The Weeknd is szánt egy számot a kapcsolat végének emlékéül, Call Out My Name címmel. Gomez egyébként korábban már írt egy igencsak híressé vált számot egy másik exéről: Justin Bieberrel való szakítása után született a The Heart Wants What It Wants

13. Jonas Brothers - Lovebug

Akiről szól: Miley Cyrus

Embed from Getty Images

A fiúbanda 2019-es Chasing Happiness című dokumentumfilmjében végül megerősítette, hogy a Lovebug című szerelmes számot Disney Channeles kolléganőjük, Miley Cyrus inspirálta - akibe az első találkozás után belezúgott Nick Jonas

14. Ariana Grande - thank u, next

Akiről szól: Pete Davidson

Embed from Getty Images

Habár Ariana ebben a slágerlistás szerzeményben több volt kapcsolatát is megemlíti, a dal születésének oka mégiscsak az volt, hogy szakított vőlegényével, Pete Davidsonnal. Az énekesnő egyszer elárulta, akkoriban nagyon nem tudta, hogy fog alakulni magánélete, ezért többfajta dalszöveget is írt a fent említett dalhoz - az egyikben például összeházasodik Pete-tel.

15. Halsey - Without Me

Akiről szól: G-Eazy

Embed from Getty Images

Ismét egy csúnya szakításnak emléket állító dalról van szó: az énekesnő a mennyet és a poklot is megjárta a rapper mellett, aki a híresztelések szerint rendszeresen megcsalta kapcsolatuk alatt. A Without Me klipforgatása során még arra is ügyeltek, hogy egy a rapperre hasonlító színész alakítsa Halsey szerelmét. Egyébként nem ő az első, aki számot ír a férfiről, Lana Del Rey - White Mustang című alkotását is G-Eazy ihlette. 

via Vogue

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek