Starity

Ma temetik Fülöp herceget: minden, amit tudnod kell

2021. április 17. 12:12   |   Szerző: Glamster

Ma helyezik végső nyugalomra Fülöp herceget a windsori Szent György kápolna melletti Albert-emlékkápolnába.

hirdetés

Április 17-én, a mai napon helyezik végső nyugalomra II. Erzsébet angol királynő 99 éves férjét, Fülöp herceget. Ebben a cikkben összeszedtük a BBC írása alapján, hogy mit lehet tudni a szomorú eseményről.

A ceremóniát a windsori Szent György kápolnában tartják, magyar idő szerint 16 órától.

A térkép: a privát kápolna, Windsor-i kastély és a Szent György kápolna

Fülöp herceg teste jelenleg egy elkülönített kápolnában nyugszik a windsori birtokon. A hírek szerint Fülöp utolsó kívánságaiba tartozott, hogy a temetés visszafogott legyen, szűk, családi körben.

Harry herceg még a múlt hét elején megérkezett az országba, hogy búcsút inthessen szeretett nagyapjának, ám terhes felesége, Meghan Markle ezúttal, orvosi tanács miatt, nem tartott vele. Meghan a nyolcadik hónapban jár.

A felvonuláson Harry egyedül nem hordhatott volna katonai díszruhát, mivel lemondott hercegi címéről, így a királynő elrendelte, hogy mindenki általános gyászruhában jelenjen meg, eltekintve a díszruhától.

A temetésen bár csak 30 közeli családtag vesz rész, a felvonulást és az istentiszteletet közvetíteni fogja a TV.

A koporsót takaró zászló szépen képviseli a herceg életét: a sárkányok Dániát jelképezik, ám láthatjuk a görög zászlót, Mountbatten család fekete-fehér zászlóját, illetve az Edinburgh-i kastélyt is
Ez az átalakított Land Rover viszi majd a koporsót. Az autót maga a herceg tervezte. A térkép mutatja, hogy a Land Rovert követi a királyi család és a királynő / Fotó: BBC

A temetés körüli közvetítést magyar idő szerint 13.30-kor kezdi meg a BBC. A temetést követően a királyi család további egy hétig gyászolja az elhunyt herceget.

Magyar közvetítés: A HírTV szombaton 15 óra 10 perctől közvetíti Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férjének temetését. 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek