Starity

A Gucci család nyilatkozatban ítélte el a róluk készült filmet

2021. november 30. 21:09   |   Szerző: Four

Újabb kritika érte A Gucci-ház című filmet, maga a család szidta a minőségét.

hirdetés

Több sebből vérzik a Gucci család intrikával átszőtt életéről szóló film. A Gucci-házat eddig többen is kritizálták már: egyesek a forgatókönyvet, mások a színészek alakításait kifogásolták, és Tom Ford tervező egész egyszerűen katasztrófához hasonlította a produkciót. 

Most maga a család ragadott tollat, és nyilatkozatban közölték a problémáikat a filmmel kapcsolatban. 

A Gucci család észlelte A Gucci-ház című film megjelenését, és egy kissé összezavarodott, mert habár a projekt a család "igaz történetét" akarja elmesélni, az előzetesek és interjúk által előidézett félelmeink beigazolódtak: a film narratívája nem is állhatna távolabb a valóságtól.

A nyilatkozatban többek között azt is nehezményezi a család, ahogy Aldo Guccit illetve a többi rokont ábrázolták:

A produkció nem erőltette meg magát, hogy felkeresse az örökösöket, mielőtt megalkotta Aldo Guccit - aki a vállalat elnöke volt 30 évig - illetve a Gucci család többi tagjának karakterét. Gengsztereknek, műveletlennek és érzéketlennek állították be őket. Olyan hangsúlyt, olyan hozzáállást tulajdonítottak nekik, amely sose volt a sajátjuk. Elképesztően fájdalmas ez emberileg, és sértés arra az örökségre nézve, amelyre a márka épült. 

Emellett azt is nehezményezték, ahogy Patrizia Reggianit és motivációit ábrázolták. A család szerint a film elnézően mutatta be "a nőt, akit jogerősen elítéltek Maurizio Gucci meggyilkolásának kitervelése miatt". Szerintük Patriziát egy olyan nőnek láttatták, aki hiába próbál érvényesülni a Gucci vállalat maszkulin és macsó világában. Ezzel szemben szerintük a valóságban számos nő került felsővezetői pozícióba a családból, már a '80-as években is. 

A Gucci család minden jogot fenntart, hogy megvédhesse a szerettei nevét, megjelenítését és méltóságát.

- zárta le a nyilatkozatot a család.

 

 

via Variety

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek