Starity

Ez a 15 tipp szuper hatással lehet az idei évedre!

2022. január 19. 00:12   |   Szerző: Four

Tizenöt szuper tipp, amelynek segítségével kiegyensúlyozottabb ritmusban élheted az életed!

hirdetés

Kourtney Kardashian életmód-oldala, a Poosh összeszedte azokat az egyszerű tippeket és tanácsokat, amelyeknek segítségével igazán lendületesen és pozitívan kezdődhet az idei éved!

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html" target="_blank">hu.depositphotos.com

1. Sétálj többet! 

Nem csak a fizikai, hanem a mentális egészségedre is szuper hatással van már az is, ha csak a háztömb körül sétálsz egyet minden nap.

2. Írj naplót!

Szánj legalább napi öt percet arra, hogy leírd a gondolataidat! Csökkentheti a szorongást, növelheti a produktivitást, segíthet elindítani bizonyos gyógyító lelki folyamatokat és új perspektívát kaphatsz fontos dolgokban. 

3. Ugrókötelezz!

Tovább maradhatsz motivált, ha változatosságot viszel az edzésbe. Az ugrókötél meglehetősen nosztalgikus mozgásformának tűnhet, pedig számos rendkívül jó hatása van, ütemes zenére pedig igazán felpöröghetsz tőle.

4. Ne félj a nagy fordulattól!

Ragadd meg a lehetőséget! Változtass azokon a dolgokon, amelyeknél évek óta érzed, hogy nem használnak neked! Vállad be azt a last-minute randit! Kirándulj egyet spontán a barátaiddal! Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanságban élj, még akkor is ha ez azt jelenti, hogy rizikós döntéseket kell hoznod. 

5. Dobd fel az ágyadat selyem ágyneművel!

Kényeztesd magad az újévben selyem ágyneművel! A selyem nem csak szép, de inaktiválja a mikrobákat, és problémás bőrre kifejezetten ajánlott is. A sima textúra miatt nem csak a bőröd, de a hajad is puha marad és kevésbé fog szálkásodni.

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

6. Izzadj többet!

A testhőmérséklet emelkedésével több kalória ég el, ezzel együtt méregtelenítő hatása is van. Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a szaunát, vagy az infraszaunás paplant.

7. Válts tisztább levegőre!

A jelenlegi időszakban különösen fontos, hogy vigyázz az egészségedre - így arra sem árt odafigyelni, hogy milyen levegő vesz körül az otthonodban. Szerezz be egy légtisztító berendezést, vagy válassz néhányat ezek közül a nagyszerű szobanövények közül, amelyek szintén légtisztító hatásúak és mellé nagyon szépek is.

8. Hidratálj!

Elcsépelt dolog ugyan, de még mindig nagyon fontos, hogy elég vizet igyál naponta. Ne feledkezz meg az ásványi anyagokról és az elektrolitokról sem, és ruházz be egy hatásos vízszűrő berendezésre vagy vízszűrő kancsóra.

9. Csinálj több "self-care" programot a családdal, barátokkal!

A társasági életnek nem feltétlenül kell bárokat és átmulatott éjszakát jelentenie. Akár egy közös manikűr-pedikűr, főzés, filmezés vagy társasozás is tökéletes lehet a feltöltődésre.

10. Egyél több rostot!

A különbséget hamarosan látni fogod az energiaszinteden, a bőrödön és az immunrendszereden is! Felnőttek számára az ajánlott rostbevitel napi 25-30 gramm a WHO szerint, így a kalóriák mellett érdemes erre is odafigyelni.

11. Az arcod is tornáztasd!

Ne csak nyaktól lefelé koncentrálj a mozgásra: az arcizmaid tornáztatása feszesebb, rugalmasabb arcbőrt eredményezhet. De mint oly sok esetben, itt is a rendszeresség a kulcs.

12. Szuperpuha bőr télen is!

Hetente egyszer dörzsöld át az egész testedet a zuhany alatt zuhanykesztyűvel vagy testradírral. Így mindig bársonyos marad a bőröd.  

13. Figyelj a nyelvedre is!

A rendszeres fogmosás és fogselymezés mellett a nyelvedet se felejtsd el megtisztítani. Nem csak a leheleted lesz frissebb, de az ízeket is jobban fogod érezni. 

14. Készítsd el előre a másnapi ebéded!

Elsőre nehéznek tűnhet az átállás, pedig számos előnye van annak, ha magad készíted a különböző fogásokat és nem a munkahelyeden veszed vagy rendeled. A jövőbeli éned pedig örülni fog annak, hogy az éhségcsillapító gyors - és sokszor egészségtelen - megoldások helyett egészséges és laktató étel lapul a táskádban. 

15. Elalvás előtt olvass, ne görgess!

A közösségi média negatív jellemzőiről már komoly tanulmányok készültek, nem beszélve a kék fény ártalmas hatásáról. Válassz inkább egy könyvet, ha lefekvés előtt egy kicsit szeretnél kikapcsolódni - és még az alvás is pihentetőbb lesz, ha előtte ovasol és nem telefonozol.

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

via Poosh

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek