Starity

Emma Watson egykori hasonmása szárnyal

2010. november 29. 18:06   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Melody, akit zenéje mellett arról ismernek a legtöbben, hogy az angol színésznő, Emma Watson kiköpött hasonmása volt kislányként, nemsokára új albummal jelentkezik a rajongók legnagyobb örömére.

hirdetés
Emma Watson egykori hasonmása szárnyal

Melodía Ruiz Gutiérrez 1990. október 18-án született Spanyolországban. Melody művésznéven ismerheti őt a közönség. Nagyon fiatalon, mindössze 11 évesen adta ki első lemezét De pata negra címmel, amit aztán még másik négy stúdióalbum követett. A fiatal leányzó eddig összesen több mint 10 millió lemezt adott el világszerte.

2001-ben jelent meg első albuma. Az első kislemez az El baile del gorila ('A gorilla tánca') lett, mely hatalmas sikert aratott egész Latin-Amerikában, sőt, az énekesnő később egy Latin Grammy-jelölést is kapott a Legjobb gyermekalbum kategóriában 2002-ben.

2001-ben, mindössze 11 esztendősen egy hosszú koncertturnét tett egész Dél-Amerikában, Közép-Amerikában és a Karib-térségben.

Miután 2002 decemberében megjelent második albuma (Muévete), ismét turnéra indult Latin-Amerikában 2003-ban. Ráadásul egyes városokban zsinórban 3 koncertet is kellett adnia. Harmadik lemeze TQM címmel került a boltokba 2003-ban, mely rögtön #1 lett Spanyolországban, és #7 Franciaországban. 2004-ben megjelent következő CD-je, a Melodía, amely nagy növekedést és fejlettséget mutatott részéről.

Négy évet várt, hogy kiadja az újabb albumot, mert szerette volna, ha a közönsége látja, hogy időközben a kislányból felnőtt nő lett, és ez nem csak a testén, hanem a munkáján is megmutatkozik. Ez volt a Los buenos días ('A szép napok') 2008-ban: egy, a korábbiaknál sokkal érettebb album, kitűnő dalszövegekkel és zenékkel. A korongon itt már társszerzőként jegyez egyes számokat, és nagyobb részt vállalt a munkálatokban. Ez a lány legutóbbi, ötödik stúdióalbuma, és decemberre ígérik a hatodik, vadonatúj produktumot!

Melodía édesanyja az egykori táncosnő, Ana Gutiérrez, édesapja pedig a Los Quillos banda énekese, Lorenzo Ruiz.  Az ifjú hölgy fiatal kora ellenére már bejárta Puerto Ricót, a Dominikai Köztársaságot, Venezuelát, Perut, Chilét, Texast, és a Miamit is koncertturnéi és a díjkiosztók alkalmával.

Melody jó eséllyel képviselte volna Spanyolországot a 2009-es Eurovíziós Dalversenyen Oroszországban, Moszkvában, hiszen meg is nyerte hazájában az első elődöntőt, így bejutott az esélyesek közé az Amante de la luna című dallal, de végül csak második lett Soraya után.

Az énekesnő változatos zenei stílust képvisel, nem minden CD-jén található azonos hangzásvilág. Latin pop, pop, dance-pop, r'n'b és hip-hop. Eddigi munkásságát körülbelül e műfajok megnevezésével lehetne jellemezni.

Melodyt kislányként sokan – nem véletlenül – az angol színésznőhöz, Emma Watsonhoz hasonlították, aki nagy sikerrel alakította és alakítja ma is a Harry Potter-filmekben Hermione Granger szerepét. És hogy miért? A kislány Melodía kiköpött mása volt brit „kolléganőjének”.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek