Starity

Öt évre küldenék börtönbe Alec Baldwint

2023. február 01. 09:09   |   Szerző: SzilviD

Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják több mint egy évvel azután, hogy a Rust című western forgatása közben véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

hirdetés
Öt évre küldenék börtönbe Alec Baldwint
Fotó: hu.depositphotos.com

Hivatalosan is megvádolták Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel. A lövöldözés még 2021. októberében történt a Rust című western forgatásán. Valahogy éles lőszer került Baldwin fegyverébe, aki véletlenül lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. 

A film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet szintén megvádolták. Mindkettejükre akár öt év börtönt is kiszabhatnak. 

Csak a lövöldözés napján a bizonyítékok azt mutatják, hogy nem kevesebb, mint egy tucatnyi gondatlanságból elkövetett cselekmény vagy mulasztás történt az ebédet megelőző rövid idő alatt és a lövöldözés időpontjában, és ez nem tartalmazza a lőfegyver Baldwin általi gondatlan kezelését

- áll a bírósági dokumentumokban.

Baldwint egyébként nem konkrétan a fegyver elsütése miatt vádolták meg, hanem azért mert producerként tehetett volna az ellen, hogy ez a tragédia megtörténjen. 

A produceri pozíciójában elkövetett cselekedeteivel, mulasztásaival közvetlenül hozzájárult és/vagy elmulasztott enyhíteni számos meggondolatlan és veszélyes cselekedetet.

via Page Six 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek