Starity

Élvezd otthonodban is a Himalája só áldásos hatásait!

2023. február 13. 19:07   |   

A sókamrák és sóbarlangok manapság roppant népszerűek, hiszen gyógyhatásuk mellett pihenésre, relaxálásra is kiválóak. Ha azonban ritkán van lehetőséged arra, hogy felkeress egy ilyen helyet, akkor érdemes elgondolkodni egy otthoni sószoba vagy sófal kialakításán, hogy a saját lakásodban is élvezhesd a só előnyös tulajdonságait.

hirdetés
Élvezd otthonodban is a Himalája só áldásos hatásait!

Sófal vagy sószoba?

Alapvetően mindkettőhöz Himalája sóból készült sótéglákra lesz szükség, de nem mindegy, hogy mennyire. A sófalat beépítheted egy-egy szobába, például a hálószobába vagy a gyerekszobába, különösen, ha krónikus légzőszervi betegséggel élő személy van a családban.

Nemcsak jól mutat, hanem ionizáló tulajdonságai révén tisztítja és fertőtleníti is a levegőt. Érdemes a sófal mögé fényforrásokat is beépíttetni, hisz hátulról megvilágítva a fal kellemes narancssárgás-rózsaszínes fényt bocsát ki, így szín- és fényterápiára is alkalmas. 

Ha azonban lehetőséged van rá, érdemes egy komplett helyiséget kialakítani terápiás célokra, amit körben sótéglákkal és -csempékkel burkoltatsz be. Ezt már sószobának nevezzük, és az előnye, hogy a nagyobb mennyiség miatt hatványozottabban érvényesülnek a só pozitív egészségügyi hatásai. Emellett lesz egy relaxálásra használatos helyiséged, ahol minden a pihenésről szól és kizárhatod a zavaró fényeket, hangokat.

Mennyi sótéglára lesz szükség?

Ez először is függ attól, hogy csak egy falat vagy komplett szobát szeretnél. Illetve attól is, hogy mik az adott helyiség jellemzői. Bár az interneten több útmutató is található, ezeket érdemes fenntartással kezelni, ugyanis nem létezik olyan szám vagy viszonyszám, ami látatlanban megmondja, hogy mennyi sótégla kell a szobába.

Számít ugyanis az alapterület, a belmagasság, a tájolás, de a szellőztethetőség és a bútorozottság is. Abból kell kiindulni, hogy a lakberendezési és anyagi lehetőségekhez mérten a legnagyobb sótömeget alkalmazd, hisz így a pozitív hatásait is jobban ki tudja fejteni.

Valamint érdemes végiggondolnod azt is, hogy mi célt szolgál majd; csak dekorációként használod, netán terápiás célra, relaxációhoz, esetleg wellness- vagy masszázshelyiség lesz belőle?

Ezeket a jellemzőket mind írd fel magadnak, kiegészítve a szoba paramétereivel. Ez már egy remek kiindulási alap ahhoz, hogy a Himalája Sóház szakértői segítsenek neked meghatározni a szükséges téglák pontos mennyiségét.

A kinézetet illetően is többféle lehetőséged van, ugyanis léteznek fehér és rózsaszín színű, illetve hagyományos tégla és különlegesebb (pl. hexagon) formájú csempék és téglák is.

Idilli környezet Himalája sóval

A Himalája gyomrából kibányászott só számos előnyös hatással bír: csökkenti a légzőszervi panaszokat, semlegesíti a levegőben lévő elektroszmogot és káros ionokat. Az idegrendszerre is jótékony hatással van, ugyanis csökkenti a stresszt és segít ellazulni. 

A sófalként vagy -szobaként való használat mellett alkalmazhatjuk fürdősóként, ételek ízesítésére, inhalálásra, valamint bőrradírozásra is.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek