Starity

Új albummal tér vissza a Yellowcard

2010. december 04. 17:05   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kétéves szünet után ismét hallhatunk a Yellowcardról. A banda jövő év márciusára tervezi új albumának megjelenését, ráadásul februártól óriási turnéra indulnak.

hirdetés
Új albummal tér vissza a Yellowcard

2006 után kezdtek rosszra fordulni a dolgok az együttes háza táján. Ben Harper, a banda gitárosa távozott, a zenekar énekese, Ryan Key pedig hangszálműtéten esett át. Új albumuk, a Lights and Sounds pedig közel sem volt olyan sikeres, mint a 2003-as Ocean Avenue, emiatt a sajtó felől is támadások érték a Yellowcardot.

Ezután még rosszabbul alakultak az események. Nem sokkal a 2007-es Paper Walls megjelenése után a Capitol kiadó visszavonta a lemez támogatását. 2008 végén a kiadó nélkül maradt Yellowcard felbomlott.

Mindezek miatt hatalmas meglepetésként érte a rajongókat, amikor 2010 augusztusában bejelentették, hogy újra összeállt a zenekar, ráadásul új kiadóval egy vadiúj lemezen dolgoznak.

„2008-ban szünetet tartottunk, mert eljött az ideje, hogy visszavegyünk egy kicsit, és mindenki a maga útját járja. Azonban ez év elején a dobosunk, Longineu felhívta a banda tagjait, azt kérdezgetve, hogy mit szólnánk ahhoz, ha újra összeállna a csapat. Ezután megbeszéltük a dolgokat egymással, és úgy tűnt, hogy a leghelyesebb dolog amit tehetünk, a visszatérés” – mondta a Yellowcard énekese az MTV Híreknek.

Az új album a When You're Through Thinking, Say Yes címet fogja viselni, ezt Ryan Key-től tudhattuk meg.

„Valójában egy lány miatt lett ez a lemez címe. Elvittem vacsorázni, próbálkoztam nála, amikor megemlítette, hogy találkozgat valakivel, és gondolkoznia kell ezen. Aztán írtam neki egy üzenetet, amiben ez állt: »Amikor túl vagy a gondolkodáson, mondj igent«, és azt hiszem,  ez valamiféle módon rezonálva lett” – mondta nevetve az énekes.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek