Starity

Meghalt Vágó István

2023. április 29. 10:10   |   Szerző: Alysia

Nemrégiben adta hírül közleményében a Demokratikus Koalíció, hogy a népszerű televíziós műsorvezető, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, Vágó István 74 éves korában otthonában váratlanul elhunyt.

hirdetés
Meghalt Vágó István

Váratlanul elhunyt Vágó István barátunk és társunk.

A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!

– olvasható a bejegyzésben. 

A közleményből nem derült ki, hogy pontosan mi okozta az egykori műsorvezető halálát.

Vágó István 1949-ben született Budapesten. Édesapja egykor katolikus papnak készült, a pesti Érseki Katolikus Gimnáziumban tanított. Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza. Később gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Képzett idegenvezető, de ezt a szakmát sosem gyakorolta.

Jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. 1997-től egy rövid ideig volt a TV2-nél, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette.

Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő műsort, amely 1997-ben érkezett el 500. adásához, és amelynek egyes témáit könyv alakban is kiadták. 2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! néven ismert műsort vezette. 2007. november 5-étől a Pókerarc című vetélkedőt vezette Sebestyén Balázzsal, a 2008-as év első felében pedig a némileg megváltozott Legyen Ön is milliomos!-nak volt a házigazdája, egészen addig, amíg azt az RTL Klub le nem vette műsoráról.

2012. március 26-tól néhány hónapig az átVágó című műsort vezette a STORY4-en, amit saját maga talált ki. A Szkeptikus Vagyok című műsor Vágó István és Hraskó Gábor közreműködésével 2013. január 21-én indult a FIX TV-n, melyben áltudományos témákat járt körbe meghívott vendégek közreműködésével.

A televíziózás után a politikában folytatta tevékenységét. A 2014-es önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként. 2015 januárjában belépett a Demokratikus Koalícióba és a párt média munkacsoportjának vezetője lett.

Nyugodjon békében! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek