Starity

Így él az indiai kétorrú kislány, akit a helyiek istenként tisztelnek

2023. augusztus 04. 14:02   |   Szerző: Four

Istennek vélik a helyiek Lakshimit, a hatéves indiai kislányt, különleges megjelenése miatt.

hirdetés
Így él az indiai kétorrú kislány, akit a helyiek istenként tisztelnek
Fotó: Fotó: Jam Press/Rare Shot News

Szívszorító, mégis inspiráló történet hozta meg a hírnevet Lakshimi, a hatéves indiai kislány számára, akinek egyedi külső adottságait a helyiek isteni jelnek vélik. A Daily Star szerint Lakshimi születésekor az emberek ijedten fordultak el, ám később sokan úgy gondolták, hogy ez a kislány valójában igazi erővel bír.

Lakshimi Észak-Indiában, Uttar Pradesh-ben él: a negyedik gyerek a családjában, és egy műtétet követően, amelyben eltávolítottak egy, az arcán lévő különös kinövést, két orra maradt. Kezdetben a gyerekek rémülten néztek rá, de ma már tisztelik és azt állítják, hogy ő Ganesha Úr – egy hindu isten – reinkarnációja.

A kislány igazi helyi sztárrá vált: fesztiválokon pénzt és ajándékokat kínálnak neki, az emberek egyenesen kérik az áldását. A helyiek pedig olyan mértékben csodálják, hogy tőlük kapta a "Lakshimi" nevet, amelynek jelentése "a jólét és a gazdagság istennője." 

A családja ennek ellenére szeretné, ha megváltozna a helyzet: anyagi segítséget kérnek, hogy Lakshimi normális életet élhessen, mert egyelőre nem engedhetik meg maguknak az átalakító műtét költségeit. 

Az orvosok azt tanácsolták Lakshimi családjának, várjanak, míg a kislány felnő, hogy meglássák, milyen esztétikai műtétet lehetséges elvégezni Lakshimi esetében.

Idén júliusban a Star számolt be egy hasonló esetről, ahol egy háromfejű babát szintén istenként tiszteltek. Az indiaiak állítólag zarándoklatokat tettek, hogy láthassák a csecsemőt, miután annak születését július 12-én, Uttar Pradesh-ben bejelentették. Az anya, akit Raginiként ismernek, egészséges és "normális" terhességen ment keresztül, ami még sokkolóbbá tette a háromfejű gyermek születését.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek