Starity

Kiderült, melyik európai országban érdemes megöregedni

2023. augusztus 21. 22:10   |   Szerző: Four

Megvan az az európai ország, amely a leginkább alkalmas a nyugdíjasévek eltöltésére.

hirdetés
Kiderült, melyik európai országban érdemes megöregedni
Fotó: visitportugal/Instagram

Kiderült, melyik európai országban a legkényelmesebb letelepedni nyugdíjazás után. Egy amerikaiak költözésével kapcsolatos oldal, a Moving to Spain új tanulmánya szerint Portugália a legjobb választás, ha az ember szeretné kikapcsolódással tölteni a nyugdíjas éveit.

Az ország 10-es maximumpontozásból 7,83-at ért el, a vizsgált szempontok alapján biztonságos országnak szavazták, illetve a napsütéses órák száma, az igényes strandok és a méltányos árak is közrejátszottak a végeredményben. Emellett az is számított, hogy az írás szerint nagy számban élnek 65 év felettiek az országban. 

Portugália egyik nevezetessége a bor és a kikötő. Ehhez adjuk hozzá a csodálatos golfpályákat és a látványos tájat - tökéletes egyveleg. 

- írja a Moving to Spain. 

Ezenkívül szintén dobogós lett Spanyolország és Olaszország is, egyaránt 7,31 ponttal: Spanyolország mellett az szólt, hogy Svájc után ebben az országban érik el a legmagasabb életkort az emberek "a nagyszerű, könnyen megfizethető egészségügyi szolgáltatások miatt". Olaszország mellett pedig a laza életstílus és a szintén magas átlagéletkor szólt.

Akiknek egyik ország sem nyerte el a tetszését, azoknak is van jó hír: Görögország (6.7 pont), Buégária (6,39 pont) és Franciaország (5,36 pont) is élhető nyugdíjasévekkel kecsegtet az írás szerint.

 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek