Starity

Így búcsúznak a Harry Potter sztárjai Sir Michael Gambontól

2023. szeptember 29. 16:04   |   Szerző: Four

Nyolcvankét éves korában elhunyt a Dumbledore professzort alakító színész, kollégái szomorú szívvel búcsúznak tőle.

hirdetés

Tegnap szomorú hír érkezett a Harry Potter-univerzumból: elhunyt a Dumbledore professzort alakító színész, Sir Michael Gambon. A hírességet széles körben szerették és tisztelték, sok kollégája búcsúzott tőle szomorú szavakkal:

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Michael Gambon eltávozásával a világ jelentősen veszített a humorából. Az egyik legbriliánsabb, leglazább színész, akivel valaha volt lehetőségem dolgozni. Az elképesztő tehetsége ellenére mégis leginkább arra emlékszem vele kapcsolatban, hogy mennyire élvezte a munkáját. Mókás volt, szemtelen és elképesztően szórakoztató. Olyan szomorú vagyok, hogy elment, de nagyon hálás is a tényért, hogy egyike voltam azon szerencséseknek, akik együtt dolgozhattak vele.

- nyilatkozta a Page Sixnek.

 

Emma Watson (Hermione Granger)

Drága, drága, drága Michael Gambon. Sosem vetted magad komolyan, de valahogy mégis a lehető legméltóságteljesebb voltál a komoly pillanatokban. Köszönjük, hogy megmutattad nekünk, hogyan kell könnyedén viselni a nagyszerűséget. Hiányozni fogsz. 

 

Rupert Grint (Ron Weasley)

Olyan szomorú vagyok Michael miatt. Annyi kedvességet, tréfát hozott magával minden nap a forgatásra. Már gyerekként megfogott, és hamar a példaképem lett, mert képes volt megtalálni a mókát és a különlegességet az életben. 

James Phelps (Fred Weasley)

Forgatási szünetben Michael megkérdezte, mi fogok csinálni a hétvégén. Akkoriban a testvéremmel a Péter és a Farkast adtuk elő. Megkérdezte, nálam van-e a szöveg, és felajánlotta, hogy ad néhány tanácsot. Tehát a szabadidejében az én hétvégi programommal foglalkozott. Ez egy olyan emlék, amit örökre megőrzök, az egyik kedvenc pillanatom volt a Harry Potter forgatásán.

 

Jason Isaacs (Lucius Malfoy)

Elhunyt a csodálatos Michael Gambon. A The Singing Detective-ben nyújtott alakításából tanultam meg, mit is jelent a színészet - komplex, sérülékeny és nagyon emberi. A Harry Potter-filmek egyik legnagyszerűbb velejárója volt, hogy tudta a nevemet, és megosztotta velem az elképesztő, mocskos humorát. 

 

Fiona Shaw (Petunia Dursley)

Briliáns, varázslatos mókamester volt. Egyszer azt mondta nekem, amikor egy autóban ültünk: "Tudom, hogy sokféle dologról magyarázok, de a legvégén ez csak színészet." Szerintem mindig tettette, hogy nem veszi komolyan, de nagyon is komolyan vette ezt, úgy hiszem. 

 

JK Rowling

Most hallottam a szörnyű hírt Michael Gambonról. Először életemben a Lear királyban láttam 1982-ben, és ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy ez a csodálatos színész egyáltalán bármi olyasmiben fog szerepelni, amit én írtam, akkor azt gondoltam volna, hogy az illető megőrült. Michael csodálatos ember volt amellett, hogy kiváló színész, és imádtam vele dolgozni, nem csak a Harry Potterben, de az Átmeneti üresedésben is. Részvétem Michael családjának és mindenkinek, aki szerette őt. 

- írta X-en a Harry Potter-könyvek szerzője.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek