Starity

Kiderült, kik mondtak Meghan Markle szerint rasszista megjegyzéseket a gyerekére

2023. november 30. 23:11   |   Szerző: Four

Egy véletlen baki miatt derülhetett ki, Meghan Markle kire haragudott meg a brit királyi családban.

hirdetés

Egy ideig úgy tűnt, Harry herceg és Meghan Markle 2021-es botránya elsikkadt, miután a herceg kijelentette, rasszista helyett inkább "nem tudatos elfogultságnak" tartották annak a két meg nem nevezett családtagnak a megjegyzéseit, akik az akkor még születendő kisfiuk, Archie bőrszínét taglalták. 

Az ügy azonban ismét kipattant egy bizonyos Omid Scobie újságíró új könyvének megjelenése kapcsán - az illető gyakran nyilatkozik a brit királyi családdal de legfőképpen Harry herceggel és Meghan Markle-lel kapcsolatban -, méghozzá egy úgy tudni véletlen baki következtében.

Scobie "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival" című írásának holland kiadásában ugyanis meg lettek nevezve azok a személyek, akik a sussexiek szerint illetlen megjegyzéseket tettek. Érdekesség, hogy a könyv brit változatából ki lettek húzva a kérdéses személyek, és a sussexi házaspár is úgy nyilatkozott korábban, hogy nem szeretnék nevesíteni az illetőket.

A könyv szerint tehát ez a két személy Katalin hercegné és Károly király volt, és mindez a "Piers Morgan Uncensored" című műsorból derült ki.

Őszintén, ha a holland emberek besétálnak egy könyvesboltba, és elolvashatják ezeket a neveket, akkor nektek is - a briteknek, akik valójában fizetnek a brit királyi családnak - jogotokban áll tudni.

- jelentette ki Morgan, aki hozzátette, szerinte nem valószínű, hogy rasszista megjegyzések hangozhattak el.

Mindeközben Scobie kiadója, a Xander Uitgevers visszavetette a hollandra fordított köteteket a polcokról. A férfi pedig maga is nyilatkozott, állítása szerint ő nem mellékelte a neveket a regényében:

Soha nem volt olyan verzió, amelyben megírtam volna a neveket. A könyvem elérhető néhány nyelven, de sajnálatos módon nem beszélek hollandul, így nem láttam azt a verziót. Ha van is bármilyen fordítási probléma, akkor biztos vagyok benne, hogy a kiadó a kezébe vette az ügyet.

- mondta. 

via Page Six

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek