Starity

Megérkezett Millie Bobby Brown első regénye magyarul

2024. április 15. 17:05   |   Szerző: SzilviD

A rajongói már biztosan nagyon várták, végre megjelent magyar nyelven Millie Bobby Brown első regénye, a Tizenkilenc lépcsőfok.

hirdetés

Millie Bobby Brown nagymamája, Ruth történetei alapján mesél traumáról, túlélésről és újrakezdésről a történelem egyik legsötétebb korszakában, a második világháborúban. A történet Londonban játszódik 1942. szeptemberében. 

A szinopszis így szól: 

Nellie Morris már alig emlékszik azokra az időkre, amikor nem az eget ellepő német bombázóktól kellett rettegnie. A tizennyolc éves lány jól tudja, mit kell tennie, amikor felüvöltenek a légvédelmi szirénák: felkapja hétéves húgát, és családjával a metróállomásból kialakított közeli óvóhelyre sietnek, ahol a lépcsőn tizenkilenc lépést kell megtenni lefelé a biztonságig, miközben azért imádkoznak, hogy ne az ő házuk legyen a következő, amelyet elpusztítanak a könyörtelenül záporozó bombák. Szorongással, gyásszal és nélkülözéssel teli életébe egy amerikai pilótával való véletlen találkozás hoz új reményt. Nellie rájön, hogy a légvédelmi szirénákon és a bombakráterekkel borított utcákon túl létezik egy másik világ, ahol békére és boldogságra lelhet. Ám miközben jövőjét tervezgeti Rayjel, egy légiriadó alatt szörnyű katasztrófa sújt le. Megtalálhatja magában az erőt az újrakezdésre?

A kötet eredeti megjelenése után a kritikák eléggé vegyesek voltak, sokan lehúzták, mondván csupán azért sikerült kiadatni, mert Stranger Things híressé tette. Akadtak azért olyanok is, akik dicsérték a könyvet. 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek