Starity

Többezer csodaszép estélyi: így készültek a Bridgerton jelmezei

2024. május 22. 17:05   |   Szerző: Four

A Bridgerton jelmeztervezői megmutatták, hogyan készülnek a csodaszép ruhák.

hirdetés

Évadról-évadra egyre több és egyre extravagánsabb ruhakölteményekkel rukkol elő a Bridgerton jelmeztervező csapata, John Glaser, George Sayer és Dougie Hawkes. 

Glaser szerint Featheringtonékra a citrusok színei jellemzőek arannyal vegyítve - őket a Versace család ihlette, Bridgertonékra pedig a világoskék, szürke és ezüst árnyalatok jellemzőek, őket a Kennedy család inspirálta. Hozzátette, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Rita Hayworth, Marilyn Monroe és hasonló ikonikus szépségek is múzsaként szolgáltak.

A receptünk továbbra is ugyanaz: korhűség, divat, művészet. A korszakra jellemző sziluettet használjuk, de nem használunk korhű anyagokat, sem korabeli kiegészítőket.

- jelentette ki Glaser, hozzátéve, hogy "nem történelemórát akarnak tartani" a Bridgertonnal, inkább a "szépség és a ragyogás" áll középpontban a jelmezek tervezésekor. 

Az InStyle szerint csupán az első évadban 7500 ruhadarabra volt igény, amely az új részekkel egyre csak nőtt. 

Glaser szerint ez soknak tűnik, de valójában nem az, mert semmit sem béreltek, mindent maguk készítettek. Hozzátette, az idei évadban minden ruhát "festményszerűre" akartak gyártani, sokféle színátmenettel, erős árnyalatokkal, felettük átlászó rétegekkel. 

A tervezőcsapat szerint a ruháknak nem csak jól kell mutatniuk a képernyőn, de "feladatuk is van" például a 3. évadban amikor Colin felemeli Penelope szoknyáját, fontos volt, hogy az anyag selymes legyen és könnyen csússzon. 

Csakúgy, mint a női szereplők, a férfi karakterek esetében is igyekeztek korhű sziluettet választani, ám olyan összeállításokat készítettek, amelyek sokkal jobban hangsúlyozták az alakot. 

Arról, hogy a harmadik évadban a karakterek többsége sokat változik és ez az öltözködésükön is jól látszik, ide kattintva olvashatsz bővebben: Penelope (Nicola Coghlan) és Colin (Luke Newton) sokkal merészebb és érettebb stílust kap, Cressida Cowperre (Jessica Madsen) a lágyabb anyagok jellemzőek ahogy beleláthatunk a személyiségébe, Eloise (Claudia Jessie) egyre nőiesebben öltözködik, míg Violet Bridgerton (Ruth Gemmell) és Lady Danbury (Adjoa Andoh) még kifejezőbb, még elegánsabb outfieket kap. 

Ha pedig az érdekel, hol forgatták a Bridgertont, akkor ide kattintva beleshetsz a díszletekbe!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek