Starity

Babakarám a baba biztonságának és a szülők lelki nyugalmának szolgálatában

2024. június 25. 15:03   |   

A kisbabák születésük után egy ideig gyakorlatilag csak alszanak és táplálkoznak. Amikor elkezdenek mozogni, majd kúszni és mászni is, nagyobb lesz a mozgásterük, ezzel együtt megemelkedik a veszélyhelyzetek száma is.

hirdetés
Babakarám a baba biztonságának és a szülők lelki nyugalmának szolgálatában

A babakarám segítségével el lehet kerülni a veszélyforrásokat, de a szülők kényelmét is szolgálja. Egy dolgot nem szabad elfelejteni: a szülői gondosságot nem pótolja. Mi is az a babakarám? Kicsit bizarr ugyan a neve, de hívthatjuk babakerítésnek vagy babarácsnak is, ha az jobban tetszik. 

Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi az a babakarám, miért hasznos, és milyet érdemes megvenni. 

Miért jobb a babakarám, mint a járóka?

A járóka is nagyjából ugyanezt a célt szolgálja, viszont jóval kisebb benne a kisbaba mozgástere. A babakarám hatalmas és biztonságos játszóteret nyújt a kicsinek, nem érzi benne a bezártságot, mert számára ez egy jókora területnek számít, hiszen ő maga még nagyon pici. 

A lakásban és a szabadban is lehet használni, ami pedig a szülőknek is nagyon kedvező, hogy gyorsan és egyszerűen össze lehet állítani. Meghagyja a szabad játék örömét a babának, megvédi a háziállatoktól, illetve a lakás nem kimondottan biztonságos részeitől, mint például egy lépcső. 

Közben szabad teret biztosít a babának, gondtalan időszakokat a szülőnek, hiszen nem lehet minden pillanatban a gyermek közvetlen közelében. Mellette el tudja végezni a házimunkát, vagy kicsit foglalkozhat saját magával, ez persze nem jelenti azt, hogy a baba egész nap a karámban van. 

Babakarámok többféle összeállításban

Babakarám 8 elemes, illetve 6 elemes összeállításban is kapható a babakeritesek oldalán, különlegességük, hogy kitűnő minőségű bükkfából készülnek. Ez több szempontból is előnyös, egyrészt azért, mert ez egy természetes anyag, ami nem jelent veszélyt a babákra. Másrészt viszont esztétikusan illeszkedik szinte bármilyen lakberendezési stílusba. 

A különböző változatok kompatibilisek egymással, úgyhogy a későbbiek során bármikor bővíthető a készlet, növelhető a játéktér nagysága is a babák legnagyobb örömére. A babakerítések minden szabványnak megfelelnek, így kompromisszumok nélkül teremtenek biztonságot a kisgyermekes családok otthonában. 

Nemcsak biztonságos, hanem praktikus is

Bármennyire is szeretik gyermekeiket a szülők, végtelen örömforrás számukra minden egyes velük töltött perc, azért egy kis pihenésre nekik is szükségük van. Azonban kisbaba mellett a lazítás csak akkor lehetséges, ha a pici biztonságban van. 

Vannak olyan helyzetek, amiket el kell intézni, ilyen lehet például a főzés, másik gyermek gondozása, de sokan dolgoznak távmunkában is otthonról. Ilyenkor nagyon jó eszköz lehet a babakarám, amíg a baba biztonságosan el tudja benne magát foglalni. 

Mivel pedig ez egy rácsos szerkezet, ezért a szülő a fél szemét mindig a babán tudja tartani, ami megnyugvással tölti el mindkettőjüket. A babakarám tehát sok mindenben segít: önfeledt játékot, védelmet biztosít a kicsinek, a szülőnek pedig kiegyensúlyozott időszakokat.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

baba mama babakarám
hirdetés

Ajánlott cikkek