Starity

A tökéletes hajvasaló nyomában

2024. június 25. 15:03   |   

Nem hiába a hajkorona kifejezés, ugyanis a nők egyik legfőbb vonzereje az ápolt, fényes, szép frizura. Ha nem szeretnénk, hogy szénakazal módjára összevissza álljon a hajunk, akkor érdemes valamilyen hajformázó készüléket beszerezni. A megfelelő darab beszerzése viszont egyáltalán nem könnyű feladat.

hirdetés
A tökéletes hajvasaló nyomában

Előre le kell szögeznünk, hogy tökéletes hajvasaló nem létezik. Legalábbis olyan biztosan nincs, mely mindenki számára ugyanolyan jó lenne. Azt a készüléket viszont megtalálhatjuk, amely számunkra ideális, amivel a legkönnyebben dolgozva érhetjük el a legszebb eredményt. Ehhez azonban nem árt jó pár szempontot górcső alá venni és átgondolni, hogy milyen elvárásaink vannak.

Kicsi vagy nagy?

A hajvasaló mérete több szempontból lényeges tényező. Egy kisebb darabot könnyebb használni, egyszerűen elfér a bőröndben, így a nyaralásra is elkísérhet minket. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy a kisebb méretű, könnyen kezelhető típusok a vékonyszálú, rövidebb haj formázására lettek kifejlesztve. Vastagszálú, dús, hosszú haj kapcsán jóval macerásabb dolgozni velük, így egy nagyobb, masszívabb modellt érdemes választani, ami a nagyobb hajtömeggel is könnyen megbirkózik.

Maximális hőfok

Jellemzően az olcsóbb típusok csak egy előre beállított hőmérsékletre képesek felmelegedni, azonban a prémium darabok esetében gombnyomással állítani lehet a hőfokot. Ha lágy, vékony szálú hajjal rendelkezünk, esetleg festett vagy károsodott a hajunk, akkor nem árt, ha alacsonyabb hőmérsékleten végezzük a műveletet. Ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes olyan készüléket vásárolni, amelynek esetében állítható a hőmérséklet.

Emellett ajánlott a hajvasalóval együtt egy hővédő folyadékra is beruházni. Ezt minden egyes magas hőmérséklettel járó hajformázás során használni kell, hogy a hajszálak kevésbé legyenek kitéve a magas hőfok jelentette terhelésnek. Ez azt jelenti, hogy a hajszárítás előtt is be kell vetnünk, ha védelmet szeretnénk biztosítani hajunknak.

Funkciók és extrák

A gyártók igyekszenek újra és újra valamilyen extrával előrukkolni, hogy felkeltsék a vásárlók figyelmét, és még vonzóbbá tegyék a termékeket. Ezek általában nagyon hasznosak, így át kell gondolnunk, hogy mely extrák azok, amelyek számunkra lényegesek lehetnek. Ilyen lehet az automatikus kikapcsolás példának okáért. Ha gyakran okoz komoly fejtörést a ház elhagyását követően, hogy kikapcsoltuk-e a készüléket, akkor ez a funkció nagyon hasznos lehet.

Emellett akár ionizáció, forgó kábel, a felhasznált anyagok és kijelző is segítheti, hogy még egyszerűbb dolgunk legyen a hajformázás terén. Egy jó hajvasaló akár hosszú évekre hű társunk lehet, így semmiképp nem szabad ódzkodni egy minőségi darab beszerzésétől, ugyanis ha beválik, akkor mindenképp megéri az árát.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek